Meilės klastos

Visi žmonės ieško idealo, savo antrojo „aš“. Kur jo ieško moteris? Šį klausimą savaip interpretuoja rašytojas Sigitas Parulskis ir režisierius Kostas Smoriginas, sukūrę šilto ir šalto mačiusią – laukinę moterį, rašoma DTF pranešime spaudai.

Ji išranki, ironiška, pasiilgusi stiprių emocijų, savikritiška, nebijanti peržengti daugybę draudimų, taikomų moterims, kurie laikui bėgant užsifiksavo vyrų ir pačių moterų galvose. Spektaklio herojė kūrėjų valia yra vieniša moteris. Palikta moteris. Kiekvienu sutiktu vyru nepatenkinta moteris. „Laukinė“ (aktorė - Neringa Varnelytė) agituoja kariauti. Visi vyrai kiaulės, ir taškas. Visi vyrai iškamšos. Akivaizdu. Ką su tokiais vyrais reikia daryti? Urvinė parodys.

Kitame K. Smorigino režisuotame spektaklyje „Melo detektorius“ pamatysime moterį, kuri savo vyrą jau rado, bet neranda jo saugiai paslėpto uždarbio. Pinigų paieškai ji pasitelkia modernų metodą – hipnozę, kurios metu, pasak laikraščių, iš žmogaus galima ištraukti visą tiesą. Tai akimirksniu įrodo žmonos pakviestas hipnotizuotojas.

Tačiau rastos šimtinės tik pakursto moters smalsumą - ji įsigeidžia sužinoti daugiau dalykų apie savo vyrą. Žinoma, geriau ji nebūtų to nedariusi – paaiškėja, kad ji gyvena ne visai su tuo žmogumi, kaip anksčiau maniusi.

Hipnozės seanso įspūdžių paveiktas vyras taip pat užsimano išsiaiškinti žmonos praeitį ir tas mintis, kurių ji niekad neatskleidžia. Geriau ir jis nebūtų to daręs...

„Melo detektorius“ – linksma, ironiška komedija, kurioje slypi didelė išmintis: meilė ir tiesa kartais būna sunkiai suderinami dalykai. Kuo labiau žmonės kapstosi vienas kito praeityje, tuo aiškiau supranta, kad didžiąją dalį gyvenimo praleido su nepažįstamu žmogumi.

Lietuvos kino sanatorija

Kalbas apie lietuviško kino „mirtį“, jau senokai pakeitė šūkis apie jo „atgimimą“. Saldžių atgimimo vaisių galima paskanauti didžiųjų kino teatrų salėse arba nusiraškyti prekybos centruose DVD pavidale.

Tačiau lietuviško kino klasikos šedevrų pamatyti beveik neįmanoma, o už didžiųjų miestų ribų – net nėra kur. Tad teatro festivalio organizatoriai ryžosi Druskininkuose „atidaryti“ kino teatrą – kiekvieną savaitę sanatorijos „Lietuva“ salėje vyks žymiausių lietuvių režisierių filmų peržiūros bei susitikimai su jų autoriais ir ekrano žvaigždėmis.

Filmus žiūrovams pristatys kino kritikas Skirmantas Valiulis, į kurio atrinktas „meniu“ įvairuoja nuo legendinio Almanto Grikevičiaus filmo „Jausmai“ iki skandalingo A. Puipos „Nuodėmės užkalbėjimo“ bei tarptautinį pripažinimą pelniusios lietuviškos dokumentikos.

Autoriniuose vakaruose žiūrovai turės retą galimybę pabendrauti su mylimais aktoriais ir režisieriais. Organizatoriai sako, jog „Lietuvos“ sanatoriją lietuviškam kinui pasirinko ne todėl, kad jam reiktų reabilitacijos, o todėl, kad tai simbolinė kinui erdvė – šioje salėje tebegyvena „į pensiją išėjęs“ kino projektorius.

Išlaisvinta fantazija

Ateinantį savaitgalį - liepos 13–14 dienomis – Druskininkų festivalyje jūsų laukia tikra fantazijos fiesta. Pirmą kartą Lietuvoje viešintis populiariausias Čekijos “Image” teatras pristatys įspūdingą šviesos ir judesio šou.

Teatras stebina pasaulį šviesos efektų, akrobatikos, pantomimos, šiuolaikinio džiazo ir šokio simbioze. Mistika dvelkiantys ir humoro kupini trupės pasirodymai suprantami bet kokio amžiaus ar tautybės atstovams. Druskininkų teatro festivalio žiūrovams čekai paruošė geriausių visų laikų savo numerių koliažą “The best of Image”. Čekų atlikėjai sujauks jūsų galvose karaliaujančius logikos dėsnius, panardindami realybę į sapnų pasaulį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją