„Malonu, kad Druskininkų teatro festivalio organizatoriai mane ir mano kompaniją laiko savais ir tinkamais atidaryti tokį renginį,“- po koncerto sakė Andrius Mamontovas.

Pasak pranešimo spaudai, šį penktadienį festivalyje po kelerių metų pertraukos ir, galbūt, paskutinį kartą pasirodys „senųjų“ keistuolių desantas, vyresnės kartos gerbėjams dar pažįstamas kaip Intymi(ų) vyrų trupė „Erelis“.

Neperspjaunami ironizuotojai

Užtektų pasakyti tiek, jog scenoje pasirodys neprilygstamieji „ereliai“: ex varna Albertina - Robertas Aleksaitis, Darius Auželis, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava ir Darius Miniotas. Bet dar labiau intriguoja jų muzikinis šou, susidedantis iš operos-kantatos „Brisiaus galas“ ir pokalbio-disputo „Sakmė pagal Juzą“.

Tautos „folkloras“ keistuolių lūpose įgyja aktualumo, kuris, kaip ir realybėje, jo ludinikams išspaudžia ašarą. Tiksliau – juoko ašarą. Dar tiksliau - juoko audrą. Šis šou gimė savam rate, smagiai minint Teatro dienas. Vėliau atskiri „gabalai“ buvo sujungti į vieną ir iškart tapo hitu. Tačiau populiarumas neįveikė pasirodymo intymumo. Žodį „intymus“ „ereliai“ aiškina pasitelkę lietuvių kalbos žodyną: „grynai asmeniškas, artimas, draugiškas, nuoširdus“. Tai, ką žmonės mato ir girdi šiame šou, yra nenusakoma. Pasak Andriaus Kaniavos, intymi vyrų grupė „Erelis“ – yra geltonojo humoro grupė. Nors bulvaru čia nekvepia. Tik aukštos prabos ironija.

Jei vaikystėje bliovėte skaitydami Jono Biliūno „Brisiaus galą“, privalote pamatyti šį šou. Jei neverkėt ar neskaitėt – juo labiau. Tad pasipustykite plunksneles ir junkitės prie “erelių”.

Visi vyrai kiaulės?

Pereitais metais festivalyje sausakimšoje „Nemuno“ sanatorijos salėje publika sulaikiusi kvėpavimą klausėsi aistringo „Urvinio žmogaus“ pasakojimo. Šiemet sceną užleidžiame jai – „Laukinei moteriai“. Ateinantį penktadienį pamatysite subrendusią, šilto ir šalto mačiusią moterį, ieškančią vyro.

Ji išranki, ironiška, pasiilgusi stiprių emocijų, tačiau ji pastebi ir daugybę vyrus kankinančių trūkumų, drauge ji savikritiška, nebijanti peržengti daugybę draudimų, taikomų moterims, laužyti tabu, kurie laikui bėgant susiklostė vyrų ir pačių moterų galvose.Spektaklio herojė režisieriaus Kosto Smorigino valia yra vieniša moteris.

Palikta moteris. Kiekvienu sutiktu vyru nepatenkinta moteris. Ji nuolat atsiduria situacijose, po kurių kartoja priesaiką: „Niekada daugiau“. Tačiau vėl puola vyrų „medžioklėn“ ir susiranda pačius atgrasiausius. Visi vyrai kiaulės, ir taškas. Ką su tokiais vyrais reikia daryti? Laukinė parodys.

Birželio 29 d. 20 val. Opera-kantata „Brisiaus galas“ ir pokalbis-disputas „Sakmė pagal Juzą“

Liepos 6 d. 20 val. “Laukinė moteris”

“Nemuno” sanatorijos salėje, Druskininkai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją