Kaip BNS sakė galerijos "Vartai" direktorė Nida Rutkienė, paprastai menininkai kuria siaurose, mažose erdvėse, apie juos žinoma mažai, taigi šiuo renginiu siekiama sudaryti galimybę žmonėms arčiau susipažinti su menininkų darbu.

Pirmą kartą "Menų parkas" buvo surengtas praėjusiais metais, tuomet renginyje dalyvavo 11 Lietuvos ir 2 JAV menininkai.

Šiemet šventė išsiplėtė ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir geografija - renginyje dalyvaus apie 30 profesionalių menininkų iš Lietuvos, JAV, Japonijos, Lenkijos ir Baltarusijos. "Menų parke" taip pat dalyvaus apie 70 meno mokyklų bei kolegijų auklėtinių ir dėstytojų.

"Menų parke" nemokamai apsilankyti galės kiekvienas vilnietis ar miesto svečias. Šventės lankytojai turės galimybę ne tik pabendrauti su menininkais, stebėti kaip kuria dailininkai, skulptoriai, grafikai, bet ir patys pabandyti sukurti meno kūrinį.

Organizatoriai žada, jog šventės lankytojai gaus kūrybos procesui reikalingų priemonių - popieriaus, dažų, drobės, kartono, kas neturės, galės pasiskolinti ir teptukų.

"Menų parke" koncertuos grupės "Saulės kliošas", "Adios", "Vilniaus salonistai", gros akustinių gitarų trio bei akordeonų kvintetas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją