17 val. vilniečiai kviečiami į susitikimą su archeologu prof. dr. Aleksiejumi Luchtanu, kuris pristatys knygų serijos mokiniams „Lietuva” pirmąją knygą „Tautos kilmė”.

Šią knygą parašė trys garsūs Lietuvos mokslininkai – Nacionalinės pažangos premijos laureatas akademikas prof. habil. dr. Zigmas Zinkevičius, prof. habil. Dr. Gintautas Česnys ir prof. dr. A. Luchtanas. Pasak pranešimo spaudai, žymusis Lietuvos archeologas taip pat papasakos apie senąsias lietuvių šventes, ypatingai daug dėmesio skirsiąs artėjančioms Joninėms. Nuo 18 val. švęsti jau tradicija tampančių Mažųjų Joninių į kiemelį subėgs mažieji vilniečiai kartu su savo tėveliais ar seneliais. Šventės metu bus žaidžiami tradiciniai Joninių žaidimai, supažindima su šventės papročiais, ryškiausiais jos atributais: kupolę, vainikų pynimą bei jų metymą, paparčio žiedo ieškojimą ir t.t. Šventės dalyviai turės galimybę paragauti laumių arbatos, išsiburti. Renginyje dalyvaus muzikantai Alvydas ir Gaila Kirdos, liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė bei teatro „Atviras ratas” aktoriai.

Vilniaus mokytojų namuose Mažųjų Joninės švenčiamos nuo 1998 metų, likus kelioms dienoms iki tikrosios Rasos šventės.

Pasibaigus Mažosioms Joninėms, 19 val. kiemelyje Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas kviečia į koncertą, kurio metu bus galima susipažinti su garsios etnografės Pranės Dundulienės kūryba. Bus pasakojama apie lietuvių etnukultūrą, švenčių papročius, mitologiją, tikėjimą. Koncertuos Rugiaveidė su savo šeimyna.

Šio renginio metu vyks žinių viktorina, kurios metu aktyviausiems dalyviams atiteks Pranės Dundulienės leidiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją