Šiuo metu aktoriai dar Vilniuje, tačiau repetuoja ne teatre, o...tinklinio aikštelėje. Kaitri saulė, smėlis, saldi šviežių braškių arbata – viskas „kvepia“ puikia vasaros nuotaika.

Aktoriai tokie žmonės, jie visada kupini energijos ir netikėčiausių idėjų. Štai „Domino“ teatro vyrai bei moterys nutarė prasiblaškyti ir vieną repeticiją surengti sostinės centre esančioje tinklinio aikštelėje (greta „Mambo“ picerijos). Skirtingų spektaklių aktoriai pasiskirstę komandomis rungtyniavo tarpusavyje.

„Kai pasiūliau repetuoti lauke, ant smėlio, saulės kaitroje, visi pagalvojo, jog tiesiog juokauju, - pasakoja režisierius Vytautas V. Landsbergis. Bet jau po kelių dienų teatro aktoriai į repeticiją atėjo su laisvalaikio apranga - lyg išvykai prie jūros: šlepetės, akiniai nuo saulės, kamuolys... – Nustebau (Juokiasi.) ir staiga prisiminiau, jog pats pasiūliau tądien vykti prie Baltojo tilto Vilniuje. Idėja visiems pasirodė ne tik labai šmaikšti, bet ir teatrališka“.

Ar įmanoma rimtai repetuoti ant smėlio, kai lauke daugiau kaip 25 laipsniai karščio? „Vieni repetavo, o kiti pramogavo - žaidė tinklinį: mušė ir gaudė kamuolį, nuolat griuvo. Atrodo, visi labai smagiai leidome laiką, bet iš tikrųjų tai buvo rimta repeticija – prakaitas pylė kaip iš kibiro, kojos pratinosi prie smėlio“, - pusiau juokais, pusiau rimtai komentavo itin aktyviai tinklinio aikštelėje kamuolį mušusi aktorė Viktorija Kuodytė („Melo detektoriuje“ vaidina Nadią, - aut. pas.).

Netrukus tokios „smėlėtos“ išvykos šių trijų spektaklių kolektyvams taps kasdienybė. Visą vasarą aktoriai gastroliuos Palangoje, Nidoje bei Druskininkuose. Kiekvieną savaitgalį spektakliai vyks vis į kitą kurortą, planuojama surengti daugiau kaip 40 pasirodymų.

Tai pirmosios pajūrio gastrolės „Laukinei moteriai“, taip pat ir „Melo detektoriui“ bei „Briedžiui Eugenijui“ (pastarieji du darbai pristatyti tik šį pavasarį,- aut. past.). Režisieriai džiaugiasi, kad pavyko suderinti, jog visi aktoriai galės vykti gastroliuoti. Juk tai menininkai, turintys griežtus grafikus – vieni dėl išvykų nutraukia filmavimus, kiti atideda šeimos atostogas. Štai, pavyzdžiui, Viktorija Kuodytė jau prieš metus buvo suplanavusi šeimos atostogas Sicilijoje, bet jas atidėjo.

„Manau, teatro mėgėjų laukia smagūs vasaros vakarai. Atsižvelgėme į tai, jog spektakliai rodomi atostogaujančiai auditorijai, ieškojome tuo paprastesnės aplinkos, - pasakoja režisierius K. Smoriginas. Štai Palangoje „Laukinė moteris“ bus rodama muzikos klube „Vandenis“. Tai visai ne teatrinė scena, labiau kabareto stilius. - Todėl teatrui skirtą prabangų kostiumą palikite namuose - čia žmogus galės ateiti nors iškart iš pajūrio. Kaip ir mes – iš tinklinio aikštelės... (Juokiasi)“.

Spektaklių vasaros gastrolės Lietuvos kurortuose: „Laukinė moteris“ (Palangoje klube „Vandenis“, Nidoje kultūros centre „Agila“, Druskininkuose sanatorijoje „Nemunas“), „Melo detektorius“ (Palangos Senoji gimnazija, Nidos „Agila“, Druskininkai „Nemunas“), „Briedis Eugenijus“ (Palangos Senoji gimnazija, Druskininkai „Nemunas“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją