Kaip penktadienį spaudos konferencijoje teigė režisierius Oskaras Koršunovas, jis visada galvojo statyti "Oidipą karalių" ir "vienaip ar kitaip" šio kūrinio siužetas atsispindi visuose jo spektakliuose. Režisierius pridūrė, jog pagrindinė teatro misija - kalbėti apie tai, kas nutylima, o apie tragediją ir yra nutylima.

Statant vieną žymiausių pasaulio teatro ir literatūros istorijoje tragedijų O.Koršunovui padėjo nuolatiniai jo scenos bendražygiai: scenografė Jūratė Paulėkaitė ir kompozitorius Gintaras Sodeika. Choreografiją spektakliui sukūrė Vesta Grabštaitė ir Oskaras Koršunovas, kostiumus - Vida Simanavičiūtė ir Aleksandras Pogrebnojus.

Spektaklyje Oidipo vaidmenį atlieka Dainius Gavenonis, Jokastės - Jūratė Onaitytė, Teiresijaus - Eglė Mikulionytė, Kreonto - Remigijus Vilkaitis, Dzeuso žynio - Remigijus Adomaitis, Korinto pasiuntinio - Rimgaudas Karvelis, Piemens - Laimonas Noreika, Oidipo tarno - Arūnas Sakalauskas.

Spektaklyje dalyvauja maždaug 15 žmonių choras, kuriam vadovauja Irmantas Jankaitis. Scenoje taip pat groja perkusininkas Arkadijus Gotesmanas.

Oskaro Koršunovo teatras iki Naujų metų Lietuvoje ketina parodyti 42 spektaklius.

Šiame sezone O.Koršunovo teatre planuojama pastatyti du spektaklius - "Romeo ir Džiuljeta" bei "Ilga vienatvė dviese". Pastarasis spektaklis bus statomas pagal Sigito Parulskio pjesę. Abu spektaklius režisuos O.Koršunovas.

Kaip BNS teigė teatro administratorius Vygaudas Juknelis, spektaklio "Romeo ir Džiuljeta" premjera tikriausiai įvyks 2003 Vokietijoje, vėliau spektaklis bus rodomas JAV ir Prancūzijoje. Lietuvoje "Romeo ir Džiuljetos" premjera gali įvykti kitų metų rudenį. Tuo tarpu muzikinis spektaklis "Ilga vienatvė dviese" Lietuvoje bus parodytas šį sezoną.

Spalio mėnesį Vokietijoje vyksiančioje Frankfurto knygų mugėje OKT parodys "Oidipą karalių", o Miunchene pristatys spektaklį "Ugnies veidas". Lapkričio mėnesį OKT vyks į Braziliją. Kitais metais, be Vokietijos, JAV ir Prancūzijos, taip pat ketinama vykti į Vengriją, Venesuelą, Didžiąją Britaniją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją