Šioje knygoje bus P.Normanto fotografijos apie Lietuvą. Pasak P.Normanto tai bus "gana graudi knyga".

Knygoje vyraus keturių temų fotografijos. Vienoje fotografijų serijoje bus vaizduojamos Nidos kopos, kitoje - pasak fotografo, Simono Daukanto žemaičiai. Kaip teigė fotografas, daugiausiai nuotraukų bus apie žemaičių laidojimo ritualus, taip pat keli portretai.

Daugiau nei pusę knygos nuotraukų sudarys fotografijų serija apie 1984-88 metų Kryžių kalną. Ketvirtoji knygos tema - Orvydų sodyba - muziejus, esantis Kretingos rajone ir žemaičių menas.

Pristatyme P.Normantas prasitarė, jog ketina atsisakyti fotografavimo, tačiau šių planų plačiau nekomentavo.

Daugiausiai po Azijos šalis keliaujantis P.Normantas lietuvių kalba yra išleidęs vieną knygą - 1999 metais pasirodžiusį fotoalbumą "Budos vaikai", skirtą budizmą ir Tibetą mėgstantiems žmonėms.

Kitomis kalbomis išleistose knygose yra nuotraukos iš fotografo kelionių po Tibetą, Karpatus, Kašmyrą, Afganistaną, Pakistaną, Indiją, Transilvaniją ir kitus kraštus.

Rugsėjo 10 dieną fotografas ketina vykti į Vengriją, kur paruoš 3-4 knygų maketus apie Pakistaną ir kitus kraštus. Šias knygas P.Normantas ruošiasi parodyti Frankfurto knygų mugėje spalio mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją