Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas projektas vykdomas kartu su Ventspilio savivaldybe. Būtent kolegoms iš Latvijos ir gimė idėja įrengti Meno kiemo dirbtuves. Ventspilyje beveik tris kartus didesnes dirbtuves planuojama atidaryti rugpjūčio pradžioje.

„Projekto tikslas – skatinti turizmą Klaipėdos mieste, sukuriant dar vieną patrauklų objektą. Be to, projektas skirtas menininkams, kūrėjams, amatininkams – skatinti jų verslumą“, – sakė projekto vadovė Raimonda Laužikienė.

Pasak projekto vadovės, tokios vietos pasaulyje itin populiarios, nes lankytojas ne tik gali stebėti, bet ir pats pabandyti kurti ir tai esą idealus šalies tradicijų pristatymo būdas.

Kita vertus menininkams tai bus proga interpretuoti – jungti senuosius amatus su šiuolaikine kalba.

„Paimti raštą, detalę ir tada pažiūrėti kaip jis suskamba naujoje mūsų erdvėje, dabar, mūsų laiku. Kaip yra autentiška mes matome muziejuje“, – teigė dailininkė ir dizainerė Elena Matulionienė.

Dirbtuvėse sukurti darbai čia pat bus ir eksponuojami.

„Mezgama ir lipdoma, ir kalama, ir tapoma, ir fotografuojama. Po šiuo stogu tilps visi menai, pagal tam tikrą grafiką. Niekas su niekuo nesipeš, nesipjaus, ir mes tikimės panaikinti tą prieštarą tarp amato technikos išmanymo ir profesionalios improvizacijos“, – LTV „Panoramai“ sakė Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorius Ignas Kazakevičius.

Vasarą meno kiemas atviras bus nuo ketvirtadienio iki sekmadienio po keturias valandas. Nuo rugsėjo vidurio, sumažėjus turistų srautui, čia bus rengiamos menininkų kūrybinės dirbtuvės.