„Mikalojus Konstantinas Čiurlionis – Lietuvos kultūros perlas, spindintis Europai ir visam pasauliui. Vos ne kiekvieno lietuvio šeimoje rasite jo reprodukcijų ar knygų apie šį didį kūrėją. Mes džiaugiamės išleidę naują išsamų Čiurlionio kūrybos rinkinį, kuris papildys namų bibliotekas Lietuvoje ir padės tinkamai pristatyti Lietuvą, jos kultūrą užsienyje. Tokia dovana užsienio svečiui puikiai reprezentuos mūsų šalį. Leisdami albumą labai stengėmės, kad leidinys būtų vertas jame sudėtų genialių kūrinių“, – pranešime spaudai sako leidyklos „Šviesa“ valdybos pirmininkas Arvydas Andrijauskas.

Naujasis albumas – viena pilniausių M. K. Čiurlionio kūrybos rinktinių. Jame publikuojama per 200 Čiurlionio tapybos, grafikos darbų, piešinių, apie 100 kitų kūrybos fragmentų. Dailininko darbai pateikti chronologiškai, todėl galime sekti, kaip kito jo darbų stilistika, tapybos maniera ir tematika.

Albume publikuojami ir visuomenei mažai žinomi piešiniai, eskizai, taip pat Anapos fotografijų rinkinys. Pateikiama Čiurlionio laiškų, partitūrų. Leidinys skirtas ne tik specialistams, bet ir visiems, kurie domisi Čiurlionio kūryba bei moderniąja Lietuvos tapyba.

Albumas „Čiurlionis“ kultūros visuomenei buvo pristatytas Vilniaus universiteto Mažojoje auloje organizuotame renginyje. Jį vedė M. K. Čiurlionio kūrybos žinovas, muzikologas prof. Jonas Bruveris, apie Čiurlionį, jo kūrybą ir jai skirtus leidinius kalbėjo Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis, Čiurlionio laiškus ir kūrybos ištraukas skaitė aktorė Virginija Kochanskytė, kompozitoriaus kūrinius griežė Čiurlionio kvartetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją