Sėkmingas Zitos Bružaitės operėlės – parodijos „Grybų karas ir taika“ pagal Justino Marcinkevičiaus to paties pavadinimo poemą pastatymas teatre dar 2001 m. (rež. A.Giniotis) buvo pripažintas geriausiu vaikišku metų spektakliu Kaune. Tai paskatino autorę imtis antrojo muzikinio sceninio kūrinio vaikams, pagal kitą mūsų didžio poeto J.Marcinkevičiaus poemėlę – „Voro vestuvės“.

Operos baleto „Voro vestuvės“ statytojai taip pat žada, kad naujasis spektaklis sulauks vaikų dėmesio ir neleis nuobodžiauti vaikus atvedusiems tėveliams, rašoma teatro pranešime spaudai.

Spektaklio „Voro vestuvės“ kūrėjai - žinomas Lietuvos choreografas Jurijus Smoriginas, visų po 2000-ųjų metų Kauno scenoje pastatytų nacionalinių veikalų dirigentas Virgilijus Visockis, scenografė Iveta Ciparytė, kostiumų dailininkė Anna Lorens.

„Šis spektaklis – tikra priešingybė dabartiniam mano gyvenimo būdui“, - sako išradingasis J.Smoriginas, - „kūryba vaikams, manau, yra tarsi priartėjimas prie altoriaus –apsišvarinimas, negali būti nenuoširdus – vaikai iš karto tai pajunta. Pagrindinius personažus „Voro vestuvėse“ aš stengiausi sukurti tikroviškesnius, labiau apčiuopiamus. Saulė čia – nepanteistinis nepasiekiamas šviesulys, ji traktuojama realistiškai – tai tarsi moteris, mama, mano Saulė – subtili, netgi pažeidžiama, tikiu, kad vaikams suprantamesnė, Saulę galima paliesti, su ja bendrauti. Voras yra labai juokingas, jį norėjau sukurti ryškų, spalvingą. Spektaklyje yra daug įvairių įdomių personažų, o patys įvairiapusiškiausi yra visokiausi vabalai – jie tiek šokantys, tiek dainuojantys“. Kompozitorė Zita Bružaitė, stebinti generalines repeticijas sako, kad vis labiau išbaigtą pavidalą įgaunantis spektaklis yra arti tos vizijos, kurią įsivaizdavo sėdėdama prie „Voro vestuvių“ partitūros, o dirigentas Virgilijus Visockis priduria, kad kompozitorės partitūra yra itin profesionali, išradinga, leidžianti atsiskleisti orkestrui tiek tembrinio skambesio, tiek stiliaus įvairove, puikiu orkestro ir dainuojamųjų partijų balansu.

Pagrindinius Saulės ir Voro Tabalai vaidmenis režisierius ir choreografas J.Smoriginas paskyrė baleto artistams, juos šoks Rasa Drazdauskaitė ir jauniausia trupės balerina Justina Vitkutė, Voras Tabalai bus Dainius Bervingis, Aleksandras Jankauskas, Gintaras Visockis.

Operoje balete vaidmenis kuria ir pripažinti teatro solistai – Sabina Martinaitytė, Rita Preikšaitė, Tomas Ladiga, taip pat Giedrė Juknevičiūtė, Rūta Zaikauskaitė, Kristina Siurbytė, Ieva Vaznelytė, Arvydas Sauspreikšaitis, Jonas Lamauskas, Tomas Vaitkus, vaidmenis turi choro artistai, vaidina ir šoka visa baleto trupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją