Spektakliai buvo įtraukti į penkioliktą kartą vykstančio tarptautinio Figurentheater festivalio programą. Šio savito festivalio fokuse – spektakliai, įvairiausiais būdais naudojantys lėles, kaukes, daiktus ir atvaizdus.

Todėl programoje – ir popierinių figūrų, ir lėlių spektakliai, ir iš „Sirenų“ pažįstamo latvio Alvio Hermanio „Ilgas gyvenimas“ su savo antropologiškai tiksliu scenovaizdžiu, rašoma teatro pranešime spaudai.

1979-ais metais Erlangene pradėtas rengti festivalis dabar yra išsiplėtęs į keturis Vokietijos miestus (Erlangeną, Nürnbergą, Fürthą ir Schwabachą) ir sugeba pasikviesti dalyvių iš viso pasaulio. Šiemet nuo gegužės 11 iki 20 dienos dvidešimtyje vaidybos aikštelių 63 trupės iš 19 šalių (iš Australijos, Europos, Pietų Amerikos ir JAV) suvaidino apie šimtą spektaklių. OKT čia kviečiamas jau antrą kartą – 2005 metais festivalio programoje rodytas „Vasarvidžio nakties sapnas“.

Grįžęs iš Vokietijos OKT aplankė kaimynus – sekmadienį, gegužės 20 dieną, „Meistras ir Margarita“ užbaigė Lietuvių kultūros dienas Kaliningrade.

Po savaitę truksiančio atokvėpio lagaminai ir dekoracijos bus pakuojami daug tolimesniems žygiams – į Aziją keliaus OKT Šekspyras. Birželio 2 dieną Japonijoje, Shizuokos pavasario menų festivalyje (Shizuoka Spring Arts Festival) bus vaidinamas „Vasarvidžio nakties sapnas“, o birželio 5 ir 6 dienomis Singapūro festivalyje - „Romeo ir Džiuljeta“.

Liepą ir rugpjūtį laukia Europa. Portugalijoje, Almados festivalyje (Festival de Almada), Lisabonos nacionalinio teatro scenoje liepos 16 ir 17 dienomis, o Stokholmo kultūros festivalyje (Stockholms Kulturfestival) rugpjūčio 14 ir 15 dienomis bus suvaidinta „Romeo ir Džuljeta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją