Atgijusiame tarpukario miestelyje lankytojams amatai ne tik demonstruojami- čia pat pagamintų dirbinių galima ir nusipirkti, netgi leidžiama pabandyti patiems nusiausti juostą, nusivelti vilnos karolius, nusižiesti puodą, susukti tikro vaško žvakę, pasigaminti nagines. Kiekvienos srities žinovai smalsuoliams mielai pasakoja apie savo amato subtilybes.

Net ir vyresnio amžiau šventės lankytojai suklūsta išgirdę, kaip išmatuoti odos gabalą, kad iš jo išeitų pasiūti kuo daugiau naginių. Moterys lyg užhipnotizuotos stebi, kaip iš veltinio padaromi šiuo metu ypač madingi velti karoliai. Dažnai išgirstamas posakis, kad viskas, kas nauja, tai gerai užmiršta sena.

Šventės organizatorius juokauja, jog šiemet amatų dienos ypatingos jau vien todėl, kad sutampa su tarptautine muziejų diena ir dėl ypač vykusio oro, tačiau svarbiausia – nauji, dar niekad nepristatyti amatai. Pirmą kartą šventėje galima susipažinti ir su gyvulininkystės istorija. Amatų dienos kasmet būna vis kitokios- kviečiama pabuvoti vis kitame praeities laikotarpyje.

Tarpukario miestelį aplankiusius šiauliečius linksmina folkloro ansambliai iš visos Lietuvos, lėlių teatras ir net cirko artistų trupė. Antrosios amatų dienos pabaigoje, šeštadienį, vyks tarptautinis renginys “muziejų naktis”.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją