Kas trejus metus Vilniuje rengiama Baltijos šalių menininkų paroda prieš keletą metų nutarė išplėsti savo dalyvių geografiją ir į renginį pakvietė meno žmones ir iš kitų prie Baltijos jūros esančių valstybių bei Šiaurės Europos.

Šiemet į parodą pakviesti menininkai iš viso pasaulio.

Kaip BNS teigė renginį organizuojančio Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) direktorius Kęstutis Kuizinas, parodoje savo darbus eksponuos apie 60 menininkų. Dauguma darbų bus sukurti specialiai šiai trienalei.

Pasak K.Kuizino, parodos lankytojai galės pamatyti apie 100 darbų - bus vaizdo projekcijų, instaliacijų, fotografijų, skulptūrų, tapybos ant sienos darbų. Bus ir neįprastų eksponatų - didžiojoje ŠMC salėje ketinama įrengti baseiną, Korėjos menininkai eksponuos į vaikiškus pripučiamus atrakcionus panašius darbus.

Parodos metu garsūs užsienio šalių menininkai skaitys paskaitas, vyks viešos diskusijos, seminarai, bus rengiama edukacinė programa vaikams ir jaunimui.

Pirmą kartą ši paroda buvo surengta 1979 metais kaip Baltijos jaunųjų dailininkų vaizduojamosios dailės trienale. Sovietmečiu tai buvo bene vienintelė tarptautinio bendradarbiavimo galimybė ir erdvė avangardui eksponuoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją