Kaip rašoma Klaipedos valstybinio muzikinio teatro pranešime spaudai, teatralizuoto muzikinio kelto inauguracijos ceremonijos metu atviroje jūroje gros Karinių jūrų pajėgų orkestras, vadovaujamas Prano Memėno ir dainuos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras, vadovaujamas Vladimiro Konstantinovo. Skambės E. Griego, C. Monteverdi, G. F. Haendelio ir kt. kompozitorių kūriniai.

Renginį pristato Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, Šiaurės ministrų tarybos biuras ir Suomijos ambasada Lietuvoje organizuojamo projekto „Bendri krantai“ rėmuose. Šis įvykis sutampa su dar viena svarbia teatrui diena – XX sezono pabaigos švente.

18.30 val. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro salėje įvyks simfoninės muzikos koncertas, kuriame išgirsime solistę Astą Krikščiūnaitę, pelniusią daugybę prestižinių apdovanojimų, koncertavusią su įvairiais simfoniniais ir kameriniais orkestrais Estijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, JAV ir kitur. Dalyvaus Mažosios Lietuvos simfoninis orkestras. Dirigentas Ilmars Harijs Lapinsch.

Programoje: Edvard Grieg „Peras Giuntas“ fragmentai iš siuitų op. 46, Nr.1, op.55, Nr.2, Friederich von Flotow operos „Marta“ uvertiūra, Charles Gounod baletinė siuita „Valpurgijos naktis“ iš operos „Faustas“, Richard Strauss valsų siuita iš operos ,,Rožės kavalierius“ bei Richard Wagner „5 Mathilde Wesendonck dainos“, dainų ciklas balsui ir orkestrui.

Tikimės, kad koncerto programa, kuri įdomi ir sudėtinga atlikėjams, bus patraukli ne vien muzikos žinovams, bet kiekvienam, nusprendusiam apsilankyti mūsų teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją