Kiekviena profesorės studentė arba studentas – ryški besiskleidžianti asmenybė, ir apie kiekvieną iš jų Irena Milkevičiūtė kalba su šiluma ir tikėjimu jauno talento perspektyva, rašoma pranešime spaudai.

“Julija Karaliūnaitė yra jauniausia mano klasėje, pirmojo kurso “parenginukė”. Greta ji mokosi universitete matematiką, aplankė gausybę šalių su universiteto choru, kuriame dažnai dainuoja solo partijas. Julija yra labai stropi, gabi. Ji yra imli studentė, ir aš labai džiaugiuosi ja.”

“Anetė Graudina yra atvykusi mokytis iš Rygos. Ji tiesiog labai muzikali, turi gražų balsą, rimtai žiūri į savo specialybę. Greitai paruošia daug naujų kūrinių, daug klausosi muzikos. Kartais atrodo lyg jinai net per daug atsakingai žvelgia į dainavimą.”

“Ivonna Jonaitė – taip pat studentė iš Latvijos. Dabar ji mokosi trečiame kurse. Rygoje ji buvo mokoma kaip altas, tačiau gali būti, kad jos balsas iš tiesų – sopranas. Neeilinis, barchatinis, ypatingai plataus diapazono balsas.”

“Laima Matutytė – dramatinis sopranas, tačiau koks bebūtų balsas, renkamės patogų, patogaus diapazono, lyriškesnį repertuarą. Graži mergaitė, gražaus balso. Darbšti, sąžininga ir išties labai dailus sopranas.”

“Gema Šimkevičienė atėjo pas mane mokytis, būdama gana brandaus pradedančiam dainininkui amžiaus. Tačiau ji yra tiek užsispyrusi, taip stipriai nori dainuoti ir atkakliai siekia savo tikslo, kad tai nėra kliūtis. Gema – labai sceniška, artistiška, puikiai atlieka lietuvišką muziką.”

“Irina Mašina – taip pat labai talentinga. Dar prieš įstodama į akademiją, ji buvo laimėjusi B. Grincevičiūtės konkursą. Ji yra baigusi choro dirigavimą, turį gerą klausą, dažnai renkasi šiuolaikinį repertuarą.”

“Andrius Apinis yra baigęs anglų kalbos studijas, vėliau studijavo teisę. Jis mokosi pas mane nuo parengiamųjų klasių. Dauguma studentų nuo vaikystės gauna tam tikrą muzikinį išsilavinimą. Tiems, kas neturi tokio ilgo pasirengimo, yra sunkiau, tačiau nepaprastai džiaugiuosi Andriaus augimu. Jis jau gauna nedidelius vaidmenis Nacionaliniame operos ir baleto teatre: operose “Salomėja”, “Eugenijus Oneginas”, “Trike”, “Skrajojantis olandas”. Daug koncertuoja, šiltai sutinkamas publikos.”

Jaunieji prof. Irenos Milkevičiūtės klasės talentai – tokie skirtingi. Įžvelgti bei atskleisti kiekvieno jų išskirtinumą padeda ne vien lanksti dėstytojos metodika, bet ir akompaniatorės Ramintos Gocentienės indėlis. Pasak profesorės, klasės koncertmeisterė yra ne tik nuostabi muzikantė, bet ir jautrus žmogus, įsiklausantis ir į jaunojo atlikėjo interpretaciją, ir į jo asmeninius rūpesčius.

Apsilankius kukliame primadonos kabinete susidaro įspūdis, jog tai yra nedideli namai, o jų gyventojai – gausi, kūrybinga, draugiška šeima. Jie dainuos gražiausias arijas, dainas, romansus. Dainuos solo, duetais, tercetais. Dainuos, džiugindami savo jaunais balsais publiką ir juos auginančią primadoną, kuri gali tikėtis, kad jos pasėti daigai duos vaisių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją