Pasak simpoziumo organizatorių, šis renginys – tai puiki galimybė užsienio šalių autoriams susipažinti su mūsų kraštu bei kultūra, laisvai ir nevaržomai realizuoti savo idėjas lietuviškame granite.

„Šį tarptautinį simpoziumą rengiame vedini kelių tikslų: skatinti ir vystyti natūralaus akmens meną Lietuvoje, garsinti Lietuvos ir užsienio skulptorius bei jų darbus, suteikti galimybę įvairių šalių menininkams bendrauti, keistis patirtimi ir idėjomis”, - sako simpoziumo organizatorius, akmens skulptūrų parko „Vilnoja” įkūrėjas Vidmantas Martikonis.

Šį kultūros renginį jau galima vadinti tradiciniu. „Vilnojos” akmens skulptūrų parko įkūrėjas 2001 metais į pirmąjį granito skulptūrų simpoziumą sukvietė aštuonis garsius Lietuvos menininkus, kurių skulptūros pirmosios papuošė parką. Kitąmet simpoziumas tapo tarptautiniu: į jį atvyko skulptoriai iš Latvijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

Šiuo metu skulptūrų parke eksponuojamos daugiau 40 monumentalių granito skulptūrų, o „Vilnojos” akmens skulptūrų simpoziumuose dalyvavusių menininkų geografija išsiplėtė iki tolimiausių pasaulio kraštų. Parke vykstančiuose simpoziumuose yra apsilankę skulptoriai iš dvidešimties šalių.

Šiemet „Vilnojos” skulptūrų parke rengiamas jau septintasis simpoziumas. Jo metu skulptoriai iš granito riedulių kurs skulptūras laisva tema, o trijų geriausių darbų autoriai bus apdovanoti specialiais diplomais bei piniginėmis premijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją