Pagal susitarimą, LII mokslininkai padės KPC tyrėjams pagal suderintas programas tirti istorinius objektus, esančius Vilniaus senamiestyje ir kitose Lietuvos vietose, bei rengti jų apskaitos dokumentaciją.

Kaip BNS sakė KPC spaudos tarnybos vadovė Inga Berulienė, naujoji sutartis padės suderinti abiejų tyrimų institucijų darbą.

"Ir KPC, ir LII yra archeologų grupės. Dažnai būna, kad ir vieni, ir kiti renka tuos pačius duomenis. Todėl nuo šiol abiejų institucijų tyrėjai bendradarbiaus ir taip bus išvengta kartojimosi", - pasakojo I.Berulienė.

Abi mokslinės institucijos planuoja bendradarbiauti rengiant bendras istorijos-archeologijos paveldo objektų mokslinių tyrimų programas. Taip pat numatyta bendradarbiauti koordinuojant ir vykdant archeologinių tyrinėjimų darbus Vilniaus senamiestyje.

Be to, buvo nuspręsta atnaujinti ir periodinio žurnalo "Baltų archeologija" leidybą bei tęsti periodinio leidinio "Archeologiniai tyrinėjimai Lietuvoje" leidybą, teigiama pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją