Prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro įdėjimo šokio gatvėje temą pratęs klaipėdietė choreografė Agnija Šeiko. Čia ji pristatys kurtu su skulptoriumi Jurgiu Malinausku kuriamo spektaklio „Laimės valandos“ eskizą. Projekte kūrėjai gvildena žiniasklaidos, reklamos ir kasdienio gyvenimo santykį: kas yra realybė, o kas tik fikcija, kur yra riba tarp žmogaus tikrojo „aš“ ir susikurto įvaizdžio, rašoma organizatorių pranešime.

Šį vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) pristatys naujausius lietuvių choreografų darbus. LNDT Didžiojoje salėje bus rodomas seniausio Lietuvoje Kauno šokio teatro „Aura“ kartu su kompozitoriumi Vytautu V. Jurgučiu sukurtas multimedijų projektas „Time Line“.Pagal kompozitoriaus, projekto idėjos autoriaus V. V. Jurgučio muziką, kurioje į dinamišką originalų skambesį sulydomos eksperimentinės elektronikos ir ritmingi elektroniniai šokių ritmai, choreografiją kartu su šio teatro meno vadove Birute Letukaite kūrė Izraelio choreografai Yossi Bergas ir Oded Graf.

Spektaklyje „Time Line“ ypač svarbi naudojamų išraiškos priemonių – garso, kūno judesių, kinetinės scenografijos, ultrapreciziškų lazerinių projekcijų ir skaitmeninio vaizdo nedaloma visuma. Visi elementai sinchroniškai susiję tarpusavyje, o jų sąveika sukuria naują daugialypę meninę kalbą.

„Time Line” siekiama atskleisti žmogaus akims nepastebimą santykį tarp energijos, erdvės, materijos ir laiko, kurie ir yra šio kūrinio teminis pagrindas. Spektaklio premjera įvyko pernykščiame aktualios muzikos festivalyje „Gaida“.Už šį sceninį kūrinį projekto idėjos aktorius ir kompozitorius, bei vaizdo projekcijų kūrėjas V.V. Jurgutis buvo apdovanotas Lietuvos kompozitorių sąjungos prizu.

Mažojoje salėje bus pristatytos net dvi premjeros. Čia bus rodomas jaunosios kartos choreografės Editos Stundytės kartu su muzikantais Arkadijumi Gotesmanu bei Juozu Milašiumi sukurto spektaklis „Nuskausminimas“. Spektaklyje gvildenama dažnai šokėjus lydinčio fizinio skausmo ir su juo susijusių išgyvenimų tema.

Pasak choreografės, ji renkasi scenoje „patirti“ skausmą iš baimės jį patirti iš tikrųjų. O jau gerai žinomas, „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotas choreografas Vytis Jankauskas po metų pertraukos pristatys naujo šokio spektaklio, kuriame stengiantis išvengti priešybių bus plėtojama mirties ir prisikėlimo tema, „Žinia“ premjerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją