B-FIT 2007

Siekdamas įtvirtinti kultūrinį Bukarešto identitetą ir integruotis į Europos kultūrinę erdvę, Bukarešto miesto municipalitetas kartu su Kultūros projektų centru „ArCuB“, pradedėjo „II Bukarešto kultūros pavasario sezoną“.

Rumunijos sostinėje vyks aukšto tarptautinio lygio kultūriniai renginiai - Tarptautinis Džiazo, Filmų ir Teatrų Festivaliai. Šioje programoje didžiausias dėmesys sutelktas į Bukarešto tarptautinį teatrų festivalį B-FIT, kuris prasidėjo balandžio 20 ir tęsis iki gegužės 20 d.

Dešimt Europos ir kitų šalių teatro kompanijų pristatys savo spektaklius. Naujausius pastatymus žiūrovams parodys teatrai iš Latvijos, Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Prancūzijos, Bulgarijos, JAV, Izraelio, Graikijos, Argentinos ir Rumunijos.

Bukarešto tarptautinio teatrų festivalio B-FIT programa yra suskirstyta į dvi dalis. Pagrindinėje programoje spektaklius rodo režisieriai Oskaras Koršunovas, Alvis Hermanis, Christian Winkler, Yannis Paraskevopoulos, Yael Ronen, Margarita Mladenova & Ivan Dobtchev ir Andrei Serban.

Nepriklausomų teatrų programoje bus parodyti įvairių teatro žanrų pastatymai: comedia del art, muzikos ir judesio, eksperimentiniai darbai. Keturis kūrinius parodys Didžiosios Britanijos trupė, du – Prancūzijos trupė, po vieną – Italijos ir internacionalinė trupės, bei du darbus pristatys festivalio šeimininkai.

Spektakliai rodomi teatrų, festivalio partnerių, scenose: Bulandra, Metropolyje ir Bukarešto nacionaliniame dramos teatruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją