„Labai džiaugiuosi, kad toks spektaklis kaip "Bohema", taip pat tikroji muzika ir tikrasis teatras reikalingi žmonėms. Didelis "Bohemos" žiūrovų skaičius, kuris, tiesą sakant, prilygsta kitokių žanrų renginiams, leidžia manyti, kad į muzikinį teatrą ateina naujoji publikos karta. Tikiu, kad jie pamilo operą ir sugrįš į Kongresų rūmus”, - pranešime spaudai sakė operos dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius.

Anot operos kūrėjų, nuo pat “Bohemos” premjeros bilietai į visus spektaklius buvo išpirkti akimirksniu. Tad nors šie papildomi spektakliai ir nebuvo planuoti bei įtraukti į „Bohemos” solistų ar orkestro darbotvarkes, “Bohema” dar šį sezoną grįžta į sceną, kad ją galėtų pamatyti visi norintys.

Tai Dalios Ibelhauptaitės, Gintaro Rinkevičiaus, Juozo Statkevičiaus ir operos solistų padėka Lietuvos žmonėms už jų pripažinimą ir šilumą.

“Jau parodėme 17 “Bohemos” spektaklių, tačiau ir tradicinių koncertų šį sezoną mano vadovaujamas orkestras atliko nemažiau nei anksčiau. Tad Vilniaus Kongresų rūmuose žiūrovus viliojo dvi meno rūšys, kurios man, kaip dirigentui, yra vienodai svarbios - tai teatras ir koncertai. Manau, kad Kongresų rūmai tikrai gali gyvuoti ir kaip koncertų salė, ir kaip teatras”, - pastebėjo G. Rinkevičius.

Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje įvykusi Dalios Ibelhauptaitės režisuojama Giacomo Puccini operos “Bohema” premjera tapo vienu ryškiausių įvykių Lietuvos kultūros gyvenime. Iš viso šį sezoną operą “Bohema” bus pamatę per dvidešimt tūkstančių žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją