Šie piešiniai - padėka Lietuvos vaikams, padovanojusiems savo piešinių ir žaislų bendraamžiams tolimojoje šalyje. Krašto apsaugos savanorių pajėgos, kurių kariai šiuo metu tarnauja Afganistane, praėjusių metų rudenį organizavo paramos akciją Goro provincijos vaikams.

Afganistano vaikų piešiniai - spalvoti ir ryškūs. Vaikai piešė mitologinius motyvus, ornamentus, Džamo minaretą, gyvūnus, gėles, peizažus, taip pat pasaulio vaizdus - Eifelio bokštą, Baltuosius rūmus, Kaabos šventyklą.

Svarbi piešinio dalis - nuoširdūs užrašai: "Gėlė. Man ši gėlė labai graži, todėl ją ir nupiešiau. Ateityje noriu tapti gabia dailininke. Piešė Mirgulė", "Mula Nasredinas ant savo asiliuko joja į kviečių lauką, nes namie kviečių nėra. Piešė Habiburahmanas Rahmani, vaikų namų auklėtinis", "Du šnekučiuojantys povai. Piešė Džumachanas, Gulammuhamado sūnus", "Šiuo piešiniu siekiau išreikšti mintį, kad savo brangiosios tėvynės Afganistano ateitį regiu laimingą ir palankią. Noriu, kad mano tėvynainiai visados gyventų gerai ir laimingai. Piešė Goro Mastūre vaikų namų auklėtinis Gulamsachi Sacha, Abdulbaki sūnus", "Yra vandens. Piešė Mirza, Muhamadmumini sūnus", "Mama guodžia sūnelį. Piešė 6-os klasės mokinys Mansūras".

Užrašus iš dari kalbos išvertė Algimantas Litvinas.

Į Afganistaną netrukus išvyks penktoji Lietuvos karių pamaina. Jie taip pat nuveš vaikams dovanų - Fabijoniškių ir Grigiškių mokyklų vaikų sukurtų ir pasiūtų krepšelių, į kuriuos bus įdėta vaikų gamintų žaisliukų, piešinių ir atvirukų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją