Iki šiol Zalcburgo festivalis garsėjo kaip prestižinis muzikos renginys. Šiemet festivalio organizatoriai nutarė surizikuoti ir į programą įtraukti teatro spektaklius, kurių iš viso yra 8.

O.Koršunovo teatro (OKT) pastatymas bus rodomas specialioje programoje, kurioje tris spektaklius pristatys jauni skirtingos teatro kalbos ir identiteto režisieriai. Geriausio pastatymo kūrėjams atiteks pirmą kartą teikiamas apdovanojimas - "Montblanc Young Directors Project Award".

Festivalio metu taip pat veiks lietuvių fotografo Dmitrijaus Matvejevo nuotraukų iš O.Koršunovo spektaklių paroda.

Spektaklis "Oidipas karalius" yra OKT koprodukcija su Vokietijos festivaliu "Theater der Welt", vienijančiu keturis Vokietijos miestus: Diuseldorfą, Kelną, Duisburgą ir Boną. "Oidipas karalius", o ne tradicinį kūrinio pavadinimą "Edipas karalius" nutarė pasirinkti patys spektaklio kūrėjai.

Zalcburgo festivalis vyksta nuo liepos 27 iki rugpjūčio 31 dienos. Oficialiame tinklalapyje teigiama, kad "aukščiausių meno standartų operas, koncertus ir spektaklius pristatantis festivalis dažnai apibūdinamas kaip didžiausias ir svarbiausias festivalis pasaulyje".

Šiemet jame bus pristatyta 172 pastatymų ir koncertų, į kuriuos parduodama 210 tūkstančių bilietų. Pernai Zalcburgo festivalyje apsilankė 209 tūkstančiai žiūrovų, iš kurių beveik 68 procentai atvyko iš užsienio. Šiemetinio Zalcburgo festivalio biudžetas yra 43 milijonai eurų. Festivalyje nuolat dirba 180 darbuotojų, kasmet laikinai nusamdoma dar 3300.

Kuriant vieną žymiausių pasaulio teatro ir literatūros istorijoje tragedijų O.Koršunovui padėjo nuolatiniai jo scenos bendražygiai scenografė Jūratė Paulėkaitė ir kompozitorius Gintaras Sodeika. Choreografiją spektakliui sukūrė Vesta Grabštaitė, kostiumus - Aleksandras Pogrebnojus.

Spektaklyje Oidipo vaidmenį atliks Dainius Gavenonis, Jokastės - Jūratė Onaitytė, Žynio Teiresijaus - Eglė Mikulionytė, Kreonto - Remigijus Vilkaitis, Dzeuso žynio - Remigijus Adomaitis, Korinto pasiuntinio - Rimgaudas Karvelis, Piemens - Laimonas Noreika, Oidipo tarno - Arūnas Sakalauskas.

Spektaklyje dalyvaus maždaug 15 žmonių choras, kuriam vadovaus Irmantas Jankaitis. Scenoje taip pat gros perkusininkas Arkadijus Gotesmanas. Spektaklį, kurio premjera įvyko birželio pabaigoje Duisburge, Vilniaus žiūrovai išvys rugsėjo 11-14 dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją