Režisierius Jonas Vaitkus už spektaklį „Ivona, Burgundo kunigaikštytė“ pagal W. Gombrowicziaus pjesę Valstybiniame jaunimo teatre.

Dailininkė Jūratė Paulėkaitė už scenografiją spektakliui „Kelias į Damaską“ Klaipėdos dramos teatre.

Choreografė Anželika Cholina už šokio spektaklį „Otelas“. Kompozitorius Marius Baranauskas už muziką „Menų spaustuvės“ projektui „Salamandros sapnas. Paveikslas“.

Geriausiu dramos aktoriumi tapo Rolandas Kazlas, suvaidinęs Karalių Ignotą J. Vaitkaus spektaklyje „Ivona, Burgundo kunigaikštytė“.

Geriausia aktore išrinkta Nelė Savičenko už Ponios Terbiuš vaidmenį spektaklyje „Paleistuvis“ (rež. P. Gaidys) bei Motinos ir Abatės vaidmenis spektaklyje „Kelias į Damaską“ (rež. O. Koršunovas).

Geriausio antraplanio vyro vaidmens atlikėju tapo Povilas Budrys už Dievo ir Vagnerio vaidmenis spektaklyje „Faustas“.

Geriausia antro plano vaidmens atlikėja išrinkta Danutė Dirginčiūtė už Grafienės Kudenštain vaidmenį Kauno valstybinio muzikinio teatro operetėje „Grafaitė Marica“.

Už geriausią darbą operos srityje apdovanota Irena Zelenkauskaitė už Čio Čio San vaidmenį operoje „Madam Baterflai“.

Už geriausią darbą operetėje apdovanota Raminta Vaicekauskaitė už Maricos vaidmenį Kauno valstybinio muzikinio teatro operetėje „Grafaitė Marica“.

Geriausia baleto ir šokėja išrinkta Miki Hamanaka už Auroros vaidmenį P. Čaikovskio balete „Miegančioji gražuolė“ ir Nikijos vaidmenį L. Minkaus balete „Šešėliai“ Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Lėlių teatro srityje apdovanota dailininkė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė už kaukes, lėles ir scenografiją spektakliui „Daktaras Dolitlis“ .

Teatro vaikams srityje geriausiais paskelbti teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriai Ieva Stundžytė, Benita Vasauskaitė, Vytautas Leistrumas ir Justas Tertelis už muzikinį spektaklį-improvizaciją „Senelės pasaka“ .

Geriausio Jauno menininko debiuto laureate tapo Loreta Juodkaitė už šokio spektaklius „Salamandros sapnas. Paveikslas“ ir „Čia ir dabar“, Menų spaustuvė.

Be konkurencijos ekspertai pripažino geriausią Nacionalinės dramaturgijos autorę Daivą Čepauskaitę už pjesę „Pupos“, o geriausiu nacionalinės dramaturgijos pastatymu –OKT / Vilniaus miesto teatre pagal pjesę „Pupos“ autorių Jūratės Paulėkaitės ir Dainiaus Gavenonio sukurtą teatro eksperimentą „kartu“.

Padėkos „Auksinis scenos kryžius“ už indėlį į Lietuvos teatro meno kultūrą įteiktas teatrologui Dovydui Judelevičiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją