Spektaklį pagal vieną populiariausių pasaulyje romanų - Michailo Bulgakovo "Meistrą ir Margaritą" ji vaidins ir trečiadienį.

Šiame spektaklyje vaidina aktoriai Eglė Mikulionytė, Saulius Mykolaitis, Dainius Gavenonis, Vaidotas Martinaitis, Airida Gintautaitė, Jolanta Dapkūnaitė, Arūnas Sakalauskas, Andrius Žebrauskas, Algirdas Dainavičius, Aldona Bendoriūtė, Rytis Saladžius, Rasa Samuolytė, Remigijus Vilkaitis, Dainius Kazlauskas ir kiti, groja pianistas Petras Geniušas.

"Meistras ir Margarita" festivalio programai atrinktas neatsitiktinai, nes šiemet joje vyraus klasikos tema.

Po OKT pasirodymo Tamperėje bus vaidinamas populiarus Estijoje Talino miesto teatro spektaklis pagal Fiodoro Dostojevskio romaną - Elmo Nuganeno režisuotas "Nusikaltimas ir bausmė".

Iš viso Tamperėje bus parodyta apie 30 spektaklių. Šiemet festivalyje itin daug dėmesio skiriančiame suomių teatrui, bus pristatyti ir du nauji vieno įdomiausių Suomijos teatro režisierių Kristiano Smedso spektakliai - "Klyksmas tyruose" ir "Gyvenimas yra čia". Šis režisierius lietuvių publikai pažįstamas iš spektaklio "Dėdė Vania", rodyto Vilniuje festivalyje "LIFE".

Festivalio scenose taip pat vaidins trupės iš Didžiosios Britanijos, Belgijos, Danijos ir Švedijos. Jo metu vyks įvairūs seminarai, diskusijos, restoranų teatro programos miesto aikštėje bei "Off" programos spektakliai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją