Kaip BNS sakė vieno iš festivalio dalyvio - Lietuvos kamerinio orkestro direktorė Audra Kieniausytė, siekiant, kad koncertai būtų įdomesni, į festivalį pakviesta ir svečių iš užsienio.

Šiemet festivalyje dalyvauja žymus violončelininkas iš Vokietijos Davidas Geringas, dirigentas Georgas Maisas bei D.Geringo studentas - solistas Bong Ihn Koh.

Kaip paprastai, nakties serenadų festivalį pradėjo Wolfgango Amadeus Mozarto kūrinys "Mažoji nakties simfonija", o užbaigs Josepho Haydno "Atsisveikinimo simfonija".

Šeštadienį D.Geringas atliks Luigi Boccherini kūrinį "Madrido nakties muzika". Pasak A.Kieniausytės, šio kompozitoriaus violončelei skirti koncertai dėl sudėtingumo atliekami retai.

Orkestro direktorė tvirtino, jog tokiems renginiams, kaip "Nakties serenados", labai tinka publikos mėgstamas Antoni Vivaldi koncertų ciklas "Metų laikai". Šį kūrinį sekmadienį atliks solistė Ingrida Armonaitė, diriguos G.Maisas.

Rugpjūčio 5-ąją dieną Mozarto kūrinius atliks Raimondas Butvila (smuikas), Vidas Lubauskas (obojus), diriguos G.Maisas. Paskutiniame "Nakties serenadų" koncerte skambės Piotro Čaikovskijo ( Piotro Čaikovskio), J.Haydno ir kitų kompozitorių kūriniai.

Šiame koncerte turėjo dalyvauti dirigentas Saulius Sondeckis, bet kadangi liepos pradžioje maestro paskelbė, jog sustabdo kūrybinę veiklą Lietuvoje, koncerte diriguos Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausias dirigentas Juozas Domarkas. Kūrinius atliks solistas Vytautas Sondeckis (violončelė).

Tradiciškai klasikinės muzikos koncertų ciklas "Nakties serenados" rengiamas Palangos gintaro muziejaus terasoje. Jei oras yra blogas, koncertas perkeliamas į Palangos vasaros estradą, bet tai atsitinka retai.

A.Kieniausytė teigė, kad į "Nakties serenadų" koncertus paprastai susirenka 400-500 klausytojų.

Anksčiau šiame renginyje apsilankydavo nemažai poilsiautojų iš Rusijos, vėliau jų sumažėjo, o šiemet vėl pastebėta, kad svečiai iš Rusijos sugrįžta į Palangą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją