Kaip galima toliau bus iškeldintos netoli šio megalitinio statinio esančios automobilių stovėjimo aikštelės, atokiau įsikurs ir informacinis centras.

Vietovę užgožiančius automobilius ir statinius pakeis tušti laukai, kad žmonės, kurių kiekvienais metais čia apsilanko daugiau kaip 800 tūkst., galėtų patirti ramybės aurą.

"Stonhendžas yra magiška vieta, viliojanti lankytojus iš viso pasaulio, - sakė meno ministrė baronienė Blackstone. - Geri, itin apgalvoti statiniai yra svarbiausias dalykas, kad ši vieta atgytų".

Į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Stonhendžas - megalitinių stulpų ratas Solsberio lygumoje 160 km į vakarus nuo Londono - žinomas visame pasaulyje. Pirmieji Stonhendžo akmenys buvo pastatyti maždaug 2 300 metais prieš mūsų erą.

Žalvario amžiuje (nuo III tūkstantmečio pr. m. e. vidurio iki II tūkstantmečio pr. m. e. pradžios) Stonhendže buvo atliekamos vietos vadų laidotuvių apeigos. Taip pat manoma, kad čia galėjo būti Saulės šventykla ar senovinė observatorija.

Į Stonhendžą kiekvieną birželį susirenka tūkstančiai "Naujojo Amžiaus" organizacijai priklausančių Saulės garbintojų, kurie čia švenčia vasaros saulėgrąžą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją