„Siaubo pasakos“ paremtos senovės lietuvių mitologija, sakmėmis, pasakomis, tautosaka.

„Visa, ko nežinome mus baugina: mes bijome išeiti į lauką, nes gali kažkas nutiktų, kažkas siaubingo – tas įsivaizdavimas ir yra baimė. Pasakose tie atsitikimai tampa pagrindiniu, labiausiai žavinčiu motyvu - nuotykiais. Dabar žmonės bijo nuotykių gyvenime. Nugalėti savo baimes galime tik jas išreikšdami ir įvardindami,“ - sakė autorė.

Ji pabrėžia, kad tautosaka paremtos pasakos supažindina skaitytoją su etnografiniu senovės lietuvių pasaulėvaizdžiu, kuris blėsta šiuolaikinių vakarietiškų pasakų gausoje.

„Siaubo pasakų“ iliustratorius Sigitas Staniūnas pasakas apibūdina kaip vienintelį dalyką, kuris suvienija ir sustiprina žmones. „Siaubas – tai būdas kitaip pažvelgti į pasaulį, realybę pakeisti kitokia, kuri tokia pat graži,“ – savo kūrinius aiškino dailininkas.

Dailininkas pasakų knygą iliustravo darbais, nutapytais per pastaruosius du metus.

Renginį vedė Dalia Kutraitė-Giedraitienė. Knygos pristatymo metu siaubo pasakas skaitė aktorius Saulius Bareikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją