Pasak teatro pranešimo spaudai, iš operetės „Linksmoji našlė“ programėlės (sudarytojas Algirdas Guzauskas): „Operetės siužetas – kaip ir dera operetei – kupinas intrigų, nesusipratimų, laimingų ir nelabai atsitiktinumų, pavydo ir, suprantama, meilės...Būtent ji ir įveikia visas herojams iškilusias kliūtis, būtent ji sąlygoja laimingą šios istorijos atomazgą.

...Viskas atsitiko mūsų amžiaus pradžioje Paryžiuje. Tolimos Pontevedro respublikos pasiuntinybę pasiekia žinia apie našlę milijonierię Haną. Ją būtinai turi vesti pontevedrietis, antraip jaunos gražuolės milijonai liks užsienyje. Ko tik nesigriebia pasiuntinybės darbuotojai tikslui pasiekti: pasiuntinys baronas Mirko Zeta net išsituokti žada, kad žaviąją našlę vesti galėtų! Tačiau Hanos širdis priklauso kitam...“

Pastatyme dalyvavo dvi atlikėjų sudėtys, išskyrus Danilą, kurį dainavo vien solistas Mindaugas Gylys. Ir teatleidžia skaitytojai, bet istorijos dėlei paminėsiu ir kitus pagrindinių vaidmenų atlikėjus, dalyvavusius spektaklyje.

Zetos personažą kurs Šarūnas Juškevičius (antrininkas – Virginijus Pupšys), Hanos – Valerija Balsytė (Jadvyga Grikšienė), Valensijenos - Rita Petrauskaitė (Nida Grigalavičiūtė šiuo metu gyvena Amerikoje), Negošo – Stasys Rezgevičius (Šarūnas Juškevičius), Kamilio – Arūnas Ramelis (Viačeslavas Tarasovas) ir etc.

Visada liūdna, kai ateina metas atsisveikinti. Sutelkę jėgas, dainininkai, orkestro muzikantai, visi dalyvavusieji, atsisveikins su operete „Linksmoji našlė“, dešimtį metų gyvavusia Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje. Spektaklis kaip žmogus – gimsta ir miršta. Spektaklis kaip žmogaus gyvenimas turi pradžią ir pabaigą. Ir visa tai nuolat būna šalia.

Paskutiniai spektakliai bus parodyti vasario 16 ir 17 dienomis Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją