Pasak leidyklos pranešimo spaudai, jis yra apdovanotas Astridos Lindgren, Vokiečių vaikų ir jaunimo ir kitomis premijomis; jis nominuotas H. Ch. Anderseno medaliui.

Ulfo Starko knygos išverstos į daugelį užsienio kalbų. Anksčiau lietuvių kalba išleistos Starko knygos „Tegu baltieji lokiai šoka“, „Ištižėliai ir pramuštgalviai“, „Stebuklingi mano draugo Persio sportiniai batai; Mano draugas šeichas Sturebiu“.

Per šių metų Vilniaus knygų mugę leidykla „Nieko rimto“ pristatys net tris naujas Ulfo Starko knygas. Knygoje paaugliams „Sikstenas“ rašytojas vaizduoja tėvo ir sūnaus santykius. Ši apysaka yra žavus komedijos, lyrizmo bei psichologinio subtilumo lydinys. Pagal ją Švedijoje buvo sukurtas filmas, kurį gausiai lankė ne tik paaugliai, bet ir ištisos šeimos. Iš švedų k. vertė Raimonda Jonkutė, iliustravo Lina Dūdaitė.

„Murkšlinas ir Turkšlinas“ - stebuklų, nutikimų ir gražių įžvalgų kupina istorija apie du draugus, keliaujančius į pasaulį ieškoti dingusio tėčio, skirta truputį jaunesniems skaitytojams. Iš švedų k. vertė Raimonda Jonkutė, iliustravo Rasa Jonikaitė.

Naujų Ulfo Starko knygų lietuvių kalba pristatymas Vilniaus knygų mugėje vyks vasario 23 d., penktadienį, 17.00 Vaikų scenoje. Dalyvaus autorius, rašytoja Gintarė Adomaitytė, vaikų literatūros kritikas Kęstutis Urba ir leidyklos „Nieko rimto“ atstovė dailinininkė Sigutė Ach. Po pristatymo rašytojas 30 min. bus leidyklos stende.

Švedų rašytoja Jujja Wieslander kartu su savo vyru Tomu (1940-1996) dirbo kartu daugiau kaip dvidešimt metų. Iki pirmosios bendros knygos pasirodymo 1975 m., Jujja su Tomu dirbo su vaikais, kūrė daineles ir radijo laidas. Pirmoji jų knygelė apie karvę, vardu Mamulė Mū, ir jos draugę Varną išėjo 1991 m., iki šiol serijoje yra pasirodžiusios 6 paveikslėlių knygos ir du ilgesnių istorijų rinkiniai.

Švedijoje istorijos apie Mamulę Mū ir Varną yra labai populiarios ir mėgstamos vaikų bei suaugusiųjų.

Šių metų knygų mugėje leidykla „Nieko rimto“ pristatys šių autorių paveikslėlių knygelę „Mamulė Mū“, sudarytą iš dviejų istorijų: „Mamulė Mū supasi“ ir „Mamulė Mū susižeidžia“. Galbūt nustebsite sužinoję, kad ne visoms karvėms patinka nuobodus, monotoniškas gyvenimas tvarte ar ganykloje, tad ir Mamulei Mū šauna į galvą prasimanyti visokių pramogų, pavyzdžiui, sėsti ant dviračio ir nulėkti aplankyti savo draugės Varnos arba... išmokti suptis! Pamatysite, laikant rankose tokią smagią knygą, tiesiog neįmanoma nejuokauti. Taip pat mugėje bus pristatoma šmaikšti, žaisminga, linksma ir talentingai išversta dešimties atskirų istorijų knyga apie Mamulę Mū ir Varną „Mamulė Mū laipioja po medžius“. Knygeles apie Mamulę Mū lengva skaityti, o tiems, kurie dar to nemoka, turėtų būti smagu klausytis.

Kaip teigia vaikų literatūros kritikas Kęstutis Urba, Mamulė Mū tikrai nesuprastų, jeigu jos nepamėgtų šiuolaikiniai Lietuvos vaikai. O jau Varna tai apskritai kantrybės netektų.

Susitikimas su rašytoja Jujja Wieslander ir jos knygelių apie Mamulę Mū pristatymas vyks Vilniaus knygų mugėje vasario 25 d., sekmadienį, 14.00 Vaikų scenoje. Renginį organizuoja Švedijos ambasada Lietuvoje ir leidykla „Nieko rimto“. Po renginio rašytoja viešės ir pasirašinės savo knygeles leidyklos „Nieko rimto“ stende.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją