Pastaruoju metu šiame mieste „vidutinio statistinio vyro“ monologus scenoje interpretuodavo kiti du „urviniai“ – Dainius Kazlauskas ir Darius Meškauskas. Pirmasis V.Martinaičio spektaklis Klaipėdos koncertų salėje taps išskirtiniu įvykiu 38 metų aktoriui, kuris pernai pelnė prestižiškiausią Lietuvos teatro pasaulyje apdovanojimą – „Auksinį scenos kryžių“.

Pasak „Baltic Music“ pranešimo spaudai, tai bus pirmasis „solinis“ aktoriaus vaidmuo mieste, kuriame jis keliolika metų gyveno ir baigė S.Šimkaus aukštesniąją muzikos mokyklą.

„Prieš pasirodymą „namų“ scenoje jaučiuosi išties ypatingai – juk mano debiutą tikriausiai matys jaunystės draugai, mokytojai. Jiems norisi sukurti gražią šventę. Jaučiu didžiulę atsakomybę, nes apskritai iki šiol Klaipėdoje vaidinęs esu labai nedaug“, – sakė aktorius, iš pajūrio persikėlęs mokytis į Vilnių prieš dvidešimt metų.

Sausio mėnesį V.Martinaitis debiutavo kaip „urvinis“ Vilniuje ir Kaune, pateikdamas dar vieną komedijos „Urvinis žmogus“ sceninę „modifikaciją“, kurią režisavo pirmasis „urvinis“ – Dainius Kazlauskas. Kritikų vadinamas iki galo neatskleistu talentu, V.Martinaitis sausakimšose Vilniaus ir Kauno salėse buvo sutiktas labai šiltai.

Pats aktorius teigia, jog „urvinio“ vaidmuo jam buvo didelis asmeninis iššūkis, nes tai pirmasis monospektaklis jo karjeroje – maždaug dvi valandos įtempto aktorinio darbo scenoje. V.Martinaitis, kaip ir kiti „urviniai“, pabrėžia, kad komedijos žanras reikalauja ypatingų pastangų, nes nepakanka vien smagaus teksto, reikia sukurti ypatingą ir artimą ryšį su publika.

„Pirmieji spektakliai tik dar kartą įrodė, kad naujasis „urvinis“ – labai išraiškingas ir daugialypis. Jo kuriamas personažas daug kuo ypatingas, todėl žiūrovai išvys unikalią komedijos interpretaciją“, – sakė spektaklį „Urvinis žmogus“ Lietuvoje pastačiusios agentūros „Baltic Music“ vadovas Simonas Keblas.

Komedija „Urvinis žmogus“ – tai humoro kupinas spektaklis, kurio vienintelis herojus – „tipiškas vyras“ – scenoje aiškinasi, kodėl vyrai ir moterys nuo pat urvinio žmogaus laikų nesugeba iki galo suprasti vienas kito kalbos, minčių ir jausmų. Aiškinasi taip, kad žiūrovai tiesiog sproginėja iš juoko, nejučia scenoje atpažindami save pačius.

Išsyk po premjeros 2005-ųjų sausį nepaprastai išpopuliarėjęs „Urvinis žmogus“ šiuo metu yra vienas iš pačių sėkmingiausių teatro projektų Lietuvoje. Komedija nuolat rodoma Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje po 10–12 kartų per mėnesį. Iš viso nuo premjeros dienos spektaklis jau rodytas apie 230 kartų, jį pamatė daugiau kaip 90 tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją