Argentina ir Astor Piazzolla – du raktažodžiai, įkūnijantys aistringojo šokio pasaulį. Kaip žinia, Argentina yra tango gimtinė, ir tik ten jis skamba autentiškai, su didžiausiu polėkiu, tačiau Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Feliksas Zakrevskis (fortepijonas), Birutė Bagdonienė (altas) bei Donatas Bagurskas (kontrabosas), daugelį metų kruopščiai gilindamiesi į meilės šokio subtilybes, meistriškai perkelia tikrąją tango dvasią į Lietuvą.

O Astoro Piazzollos kūriniai, persisunkę argentinietiko kaitrumo ir individualaus, lengvai atpažįstamo, kompozitoriaus braižo, matyt, neaplenkė nei vieno neabejingo meilės šokiui ansamblio repertuaro. Skambės žymiausi perlai ir negirdėti atradimai: iš daugiau nei 1000 opusų A. Piazzollos kūrybinio palikimo atlikėjai pasirinko įspūdingiausius dalykus. Tango dažnai lydi daina. Lankstus, universalus, meistriškai valdomas jaunosios daininkės Ievos Prudnikovaitės balsas atskleis nepaprastą argentiniečių dainų grožį, ir ši Šv. Valentino diena tikrai taps nepamirštama romantiška akimirka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją