Du žinomi fotografijos istorijos tyrėjai ir kritikai Skirmantas Valiulis ir Stanislovas Žvirgždas kas antrą ketvirtadienį pristatys ne vieną mažiau žinomą ar nuslėptą faktą, įvykį iš Lietuvos fotografijos istorijos, iliustruodami vaizdine medžiaga ir diskutuodami su lankytojais.

Pirmasis susitikimas įvyks vasario 8d. 17 val. Lietuvos Nacionalinio muziejaus salėje, Arsenalo g. 3 tema “XIX amžiaus Vilniaus reginiai”.

XIXa. fotografija savo žygį į pasaulį pradėjo nuo vaizdų panoramos. Europos didmiesčiuose, o taip pat ir Vilniuje, buvo ruošiamas būsimas fotografijos, kino ir TV žiūrovas. Nuo įvairių vaizdinių, panoramų, diaramų, kameros obskuros, stebuklingo žibinto, gyvųjų paveikslų, stereoskopinių vaizdų, vaškinių figūrų ir “gyvosios fotografijos” iki parduotuvės vitrinos – toks aptariamų reginių spektras. ”Atrodo, kad dauguma to meto žmonių ir patį gyvenimą vertino kaip gyvą paveikslą”.

Lektoriai Stanislovas Žvirgždas ir Skirmantas Valiulis supažindins, kaip formavosi XIXa. miestų vizualinė kultūra ir buvo lavinama miestiečio akis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją