Sausio 27 d., šeštadienį, Berlyne pristatyta knyga The Best Surprise Is No Surprise (Geriausias netikėtumas – jokių netikėtumų) – tai antologija, kurioje surinkti įdomiausi ir svarbiausi 1999-2006 metais e-flux pranešimų tinklu išsiųsti skelbimai apie parodas, meno leidinius, renginius ir simpoziumus.

Iš elektroninio archyvo juos atrinko žymių tarptautinių menininkų, kuratorių, kritikų ir meno istorikų komisija.

Į šią prestižinę knygą atrinkti du Vilniaus Šiuolaikinio meno centro renginių skelbimai. Tai 2005-aisiais vykusios 9-osios Baltijos tarptautinio meno trienalės „BMW“ pranešimas apie trienalės atidarymą, kuriame skelbiamas fiktyvus pasakojimas apie tarptautinio meno įvykus oro erdvėje, ir 2004 metais ŠMC TV projekto kūrėjų publikuoti „Dažniausi atsakymai apie ŠMC TV“.

Knygos pristatymo renginiai Berlyne truko ištisą dieną. Tarp jų – diskusijos ir video peržiūros, kurių metu priminti kai kurie svarbiausi netolimos praeities kultūros įvykiai bei projektai, neseniai mirusios iškilios kultūros figūros. „Nuostabiajai ŠMC televizijos laidai“, kaip ji įvardijama pranešime spaudai, šiuose renginiuose skiriamas ypatingas dėmesys, todėl lankytojai galėjo nuolat matyti į anglų kalbą išverstų ŠMC TV laidų įrašus.

ŠMC TV laida, jau trečiąjį sezoną transliuojama trečiadienio vakarais TV1 kanalu, ne kartą pristatyta įvairiose užsienio kultūros ir mokslo institucijose bei renginiuose. Vasario 9 dieną jau sukurtus jos epizodus taip pat bus galima išvysti prestižinėje Niujorko meno, architektūros ir inžinerijos aukštojoje mokykloje Cooper Union.

Netrukus Šiuolaikinio meno centras išleis video epizodų ir tekstų rinktinę „ŠMC TV 2004-2006: geriausios ir blogiausios pirmųjų dviejų sezonų laidos“ lietuvių ir anglų kalbomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją