Graikija paprašė sustabdyti aukcioną teigdama, jog pirkėjai susidurs su legaliomis procedūromis, jeigu bus išsiaiškinta, jog vertybės iš šalies išvežtos nelegaliai.

„Christie's“ atstovai sako, jog visi daiktai įsigyti legaliai, todėl „nebuvo priežasčių nerengti išpardavimo, kaip buvo suplanuota“.

Brangiausiai aukcione parduota Viktorijos laikų sidabrinių gertuvių pora, kurią už 579,2 tūkst. svarų (apie 3 mln. litų) įsigijo Londono juvelyras Robertas Garrardas.

Karaliaus George‘o I sidabrinių daniškų sriubos dubenėlių pora bei priedai parduoti už 232 tūkst. svarų (apie 1,2 mln. litų).

Karalius Graikiją valdė nuo 1863 m. iki 1913 m. Jo kolekcijoje taip pat buvo antikiniai sidabriniai stalo dirbiniai, paveikslai, "Faberge" bei kiniško nefrito dirbiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją