Keraminius namelius nežinomi Lėlių vežimo teatro gerbėjai prie teatrą juosiančios tvoros sustatė arba naktį, arba ankstyvą rytą. „Atėjęs rytą į darbą pamačiau juos: gražius, spalvingus namelius, į kuriuos galima įstatyti žvakutes. Molinių namukų buvo trylika, bet vieną kažkas nugvelbė. Net nespėjome pamatyti kas. Su teatro darbuotojais juokavome, kad namukų liko tiek, kiek metuose yra mėnesių - dvylika“, - pasakojo Lėlių vežimo teatro direktorius Antanas Markuckis ir tvirtino, kad labai norėtų susipažinti su originalios dovanos autoriumi ir jam padėkoti.

Pasak Lėlių vežimo teatro vadovo, moliniai namukai sustatyti ant sniego atrodo žaismingai. „Žavūs jie ir labai puošnūs. Ne vienas praeivis, išvydęs juos, grožisi ir šypsosi. Nors dar anksti švęsti tarptautinę teatro dieną, kurią teatralai mini kovo 27-ąją, mums tai kaip įžanga į ją. Su kolegomis svarstome ir nesuprantame, kas tas geradarys, kuris nepatingėjo, atšalus orams, sustatyti tuos namukus ir surengti keraminių dirbinių parodą“, - bandė įminti mįslingo dovanotojo pavardę A.Markuckis.

Teatro vadovas juokaudamas PB aiškino, kad galbūt nežinomasis asmuo molinius namukus dovanojo kultūros įstaigai už nuveiktus gerus darbus: „O gal už blogus, kas dabar pasakys? O gal politikas iš D raidės taip bando kaltę išsipirkti? Kaip ten bebūtų - džiaugiamės dovana“.

A.Markuckis sakė, kad keraminius namukus taip ir paliks ten, kur juos pastatė: „Patikrinsime, ar galima namukus palikti ten, kur jie pastatyti. Gal nenaudėliai nevogs ir nesudaužys jų. Juolab kad į teatro kiemą nukreiptos stebėjimo kameros. Jei jau kas bandys namukus vogti arba daužyti, išaiškinsime juos“.