Parodoje bus eksponuojami per 100 ekslibrisų, kuriuos specialiai Lietuvos krašto apsaugos sistemos bibliotekoms, kitoms institucijoms, taip pat krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės atstovams kūrė konkurso dalyviai – daugiau nei 60 dailininkų iš 22 šalių: Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Ispanijos, Čekijos, Slovėnijos, Kroatijos, Graikijos, Japonijos, JAV, Argentinos, Urugvajaus ir kitų.

Ekslibrisų konkursą ir parodą surengė Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga ir dailės parodų rengimo grupė ARS LONGA. Iš viso konkursui buvo pateikta beveik 180 darbų, skirtų 24 asmenims ir 25 krašto apsaugos institucijoms.

2006 m. rugsėjo 25 d. konkurso darbus vertino krašto apsaugos sistemos atstovų ir profesionalių dailininkų komisija, vadovaujama Lietuvos kariuomenės vado generolo majoro Valdo Tutkaus. Komisijos atrinktų geriausių kūrinių autoriai bus apdovanoti Krašto apsaugos ministerijos, Kultūros ministerijos, Lietuvos dailininkų sąjungos, Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtais prizais. Specialųjį prizą įteiks ir kariuomenės vadas.

Visi asmenys, kuriems buvo kuriami ekslibrisai, gaus darbų originalus.

Ekslibrisų paroda Vilniaus įgulos karininkų ramovėje veiks iki vasario 23 d. Vėliau paroda bus eksponuojama kituose miestuose – Lietuvos kariuomenės padaliniuose, galerijose ir bibliotekose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją