Kultūros ministerijai nutarus visiškai uždaryti avarinės būklės Klaipėdos dramos teatrą, jo vadovai, miesto valdžia suskubo ieškoti, kur išvežti 5 tūkst. kvadratinių metrų plote sandėliuotą turtą, kur repetuoti ir vaidinti spektaklius.

Preliminariai sutarta, kad teatro dailininkus, siuvyklą, kostiumų sandėlį būtų galima iškelti į apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekai priklausiusias patalpas, dekoracijoms vietos ieškota viename iš miestui priklausančių Klaipėdos laivų remonto teritorijoje esančių pastatų.

Repetuoti siūloma kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ salėje. Pora kamerinių spektaklių galima būtų vaidinti Koncertų salėje, kitus – Muzikiniame teatre ir Žvejų rūmuose, į kuriuos, nutraukus kelias sutartis su čia patalpas nuomojančiais asmenimis, būtų galima perkelti ir dramos teatro administraciją.

Teatro vadovas Gediminas Pranskūnas nedramatizuoja, kad kolektyvas ir turtas bus išmėtyti po visą miestą. Tačiau greičiausiai teks atsisakyti kelių daugiau nei 20 repertuare turėtų spektaklių teko atsisakyti.

Tuo metu Žvejų rūmų, priimsiančių didžiąją dalį teatro spektaklių, vadovas Alvydas Lenkauskas sako, kad tai pareikalaus papildomų lėšų.

„Pirmiausia manau, kad reikia patvarkyti sceną, pasižiūrėti dar kartą, kad veiktų visi mechanizmai ir intensyviai tvarkyti žiūrovinę dalį, nes tiek kėdės, tiek mūsų kiliminė danga, tiek prieigos yra tiktai patenkinamos būklės“, – sakė A. Lenkauskas.

Rūmų direktoriaus teigimu, tam gali prireikti apie 1 mln. Lt. Miesto vadovai sako ieškosiantys pinigų, tačiau dalį finansinės naštos, anot jų, turėtų prisiimti ir Kultūros ministerija. Šios atstovai teigia neatsisakantys ieškoti papildomų lėšų, jau yra pažadėję didesnį finansavimą teatro gastrolėms.

Manoma, kad uostamiesčio dramos teatro rekonstrukcija užtruks apie 4 metus. Tai priklausys nuo skiriamų lėšų. Kol kas yra skirta 400 tūkst. Lt. projektavimo darbams.