„Programa Sleipnir yra savotiškas tiltas, padedantis Lietuvos menininkams pasiekti Šiaurės šalis, pažintį jų kultūrinį gyvenimą ir pristatyti savo kūrybą. Programa yra atvira visų sričių menininkams, o taip pat meno ir kultūros kritikams ir žurnalistams, meno kuratoriams, menotyrininkams“, - biuro pranešime spaudai teigia programos koordinatorė Brigita Urmanaitė.

Šios programos tikslas - suteikti jauniems Lietuvos kūrėjams (iki 36 m.) galimybę pasisemti naujų idėjų kūrybai ir paskatinti kurti bendrus projektus su kolegomis Šiaurės šalyse. Šiame kontekste Šiaurės šalimis vadinamos Danija, Islandija, Norvegija, Suomija ir Švedija, ir trys autonominiai regionai - Alando ir Farerų salos bei Grenlandija.

Pagal programą Sleipnir remiamos kelionės ir nakvynės išlaidos vykstant dalyvauti festivaliuose, parodose, simpoziumuose, kūrybinėse dirbtuvėse ir kituose renginiuose, tiesiogiai susijusiuose su menininko kūrybine veikla.

Nuo 2007 m. programoje įvesta naujovė. Programos skiriama suma negali viršyti 70 proc. visų tiesioginių su stažuote susijusių išlaidų.

Programoje gali dalyvauti visoms meno sritims atstovaujantys menininkai - teatrui, šokiui, muzikai, literatūrai, kinui, architektūrai, vaizduojamajam menui, dizainui. Sleipnir yra individuali rėmimo programa, todėl joje negali dalyvauti organizacijos ir institucijos.

Praėjusiais 2006-aisiais metais programa parėmė beveik 50 jaunų menininkų vizitų į Šiaurės šalis. Populiariausia šalis buvo Norvegija, ten vyko kas trečias, gavęs paramą.

Artimiausias terminas paraiškoms pateikti - 2007 vasario 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją