Šiemet tradicinis simfoninės muzikos festivalis skirtas miesto 750-mečio jubiliejui, todėl jo programoje daug Klaipėdos ir šio krašto motyvų, pranešė festivalio rengėjas - Klaipėdos muzikinis teatras.

Festivalį rugpjūčio 24 dieną pabaigs bene labiausiai laukiamas reginys - Klaipėdos muzikinio teatro nacionalinė premjera, kompozitorės Audronės Žigaitytės opera "Žilvinas ir eglė".

Jūros tematika sukurtoje operoje pagrindinius vaidmenis atliks Klaipėdos muzikinio teatro solistai Mindaugas Gylys ir Dalia Kužmarskytė.

Pasak festivalio meno vadovo Stasio Domarko, tai bus meilės kančių ir gyvenimo aistros kupina drama ir seksuali opera, kurioje gausu vaizdo efektų. Operos pastatymui panaudota moderniausia technika.

Festivalis prasidės uostamiesčio gimimo dieną - rugpjūčio 1-ąją koncertu Jono kalnelyje, kur Mažosios Lietuvos simfoninis orkestras atliks ištraukas iš populiarių operečių ir miuziklų. Koncerte dalyvaus Lietuvos operetės primadona Danutė Dirginčiūtė, baritonų trio Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra ir Benjaminas Želvys.

Festivalyje bus parodyta ir prieš kelis metus pastatyta nacionalinė opera "Prūsai". Renginyje apsilankys garsus Europos violončelininkas iš Vokietijos Davidas Geringas, kuris koncertuos su Lietuvos muzikos akademijos studentų simfoniniu orkestru.

Georges Bizet operą "Karmen" atliks buvę klaipėdiečiai operos solistai Inesa Linaburgytė, Sigutė Stonytė, Audrius Rubežius ir dirigentas Juozas Domarkas. Vėliau šie atlikėjai kartu su Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru dalyvaus iš Klaipėdos kilusių menininkų operinės muzikos fiestoje, kurioje atliks arijas iš pasaulinio operų lobyno.

Pasak S.Domarko, vienu svarbiausių festivalio akcentų taps ir Maskvos imperinio baleto, kurio garbės prezidente yra garsi balerina Maja Pliseckaja, simfoninio orkestro "Camerata Sankt Peterburg" ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertas, kuriame bus atliekama siuita "Karmen". Koncerte violončele gros Vytautas Sondeckis.

Festivalyje dalyvaus ir Klaipėdos miestai-partneriai bei artimiausi kaimynai Kaliningradas ir Liepoja. Į Klaipėdą atvyks Kaliningrado apskrities dramos teatras, kuris parodys žaismingą spektaklį "Namai, kuriuose viskas ne taip" ir Liepojos simfoninis orkestras, atliksiantis Richardo Wagnerio operų fragmentus. Garsusis kompozitorius keletą kartų koncertavo ir dirigavo senajame Klaipėdos dramos teatre.

"Muzikinį rugpjūtį pajūryje", kuris vyksta ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Nidoje bei Juodkrantėje, Klaipėdos muzikinis teatras rengia nuo 1998 metų kiekvieną vasarą.

Festivalį globoja Kultūros ministerija, Klaipėdos bei Neringos savivaldybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją