Klaipėdos koncertų salė įsikūrusi pačiame uostamiesčio centre, nuo XIX a. čia veikusioje šaulių organizacijos būstinėje. Sovietmečiu joje buvo karininkų namai, vyko tiems laikams būdinga kultūrinė veikla. Atgavus nepriklausomybę 1991 m. patalpos perduotos Muzikos centrui.

Pasak Nacionalinės filharmonijos, 2004 m. gruodį buvo baigta kapitalinė pastato rekonstrukcija: Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis įrengta moderni 600 vietų koncertų salė su nauja garso ir apšvietimo įranga, erdvūs fojė, konferencijų salė ir kavinė, grimo ir svečių poilsio kambariai, repeticijų patalpos.

2005 m. balandį Muzikos centras virto Klaipėdos koncertų sale. Per beveik dvejus nepaprastai intensyvaus darbo metus, naujajai įstaigai pavyko įsitvirtinti Klaipėdos muzikiniame gyvenime ir tapti bene svarbiausiu traukos tašku Vakarų Lietuvoje profesionalaus muzikos meno atlikėjams bei kūrėjams. Klaipėdą į savo gastrolių maršrutus ėmė vis dažniau įtraukti aukščiausio lygio Lietuvos ir užsienio atlikėjai. Sėkmingo ir našaus koncertų organizavimo pavyzdys uostamiestyje paskatino Lietuvos nacionalinę filharmoniją atsisakyti savo filialo Klaipėdoje ir perduoti jo funkcijas Klaipėdos koncertų salei.

„Ji modernesnė ir labiau pritaikyta atlikėjams nei mūsiškė Vilniuje, – aiškino savo sprendimą Rūta Prusevičienė. – Dalinsimės įvairia profesine kompetencija – informacija apie atlikėjus ir jų pasiūla, įdomiais, Klaipėdos klausytojams patraukliais projektais, lankytojų aptarnavimo, salės renovacijos, informacijos sklaidos patirtimi.”

Organizuodama koncertus ir užtikrindama profesionalaus muzikos meno sklaidą šalyje ir už jos ribų, Lietuvos nacionalinė filharmonija bendradarbiauja su daugeliu šalies institucijų, savivaldybių, kultūros ir švietimo įstaigų. Tačiau dažniausiai sutartimis reglamentuojami vienkartiniai projektai.

Tuo tarpu bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos koncertų sale yra pirmoji ir kol kas vienintelė ilgalaikės partnerystės sutartis, garantuojanti bendrą koncertų planavimą, finansavimą ir informacijos apie juos sklaidą dvejiems metams. Pagal šią sutartį Filharmonija Klaipėdoje surengs 1–2 projektus per mėnesį, o kasmet – po du simfoninių ir tris kamerinių orkestrų koncertus.

Rengiant bendras koncertų programas, bus keičiamasi abiejų įstaigų kolektyvais, organizuojami kitų Lietuvos ir užsienių atlikėjų koncertai Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją