Kaip ir buvo planuota, pagrindines Mimi ir Rudolfo roles šią žiemą atliks Sandra Janušaitė ir stebėtinai greitai tarptautinę karjerą padaręs talentingas tenoras iš Rygos Aleksandras Antonenko.

„Nauji atlikėjai „Bohemai“ suteikė naujų spalvų, naujų muzikinių ir emocinių niuansų. Tikiuosi, kad Sandra ir Aleksandras bus tikras atradimas muzikos mylėtojams – tai puikiai deranti nauja pora“, – pranešime spaudai sakė operą režisuojanti D. Ibelhauptaitė.

Pasak D. Ibelhauptaitės, Sandra Janušaitė – fenomenali atlikėja, išskirianti savo galingu dramatiniu sopranu. Nepaisant jauno amžiaus, dainininkei patikimos sudėtingiausios vokalinės partijos. S. Janušaitė yra įkūnijusi Mikaelą Bizet operoje „Karmen“, žynę Verdi „Aidoje“ ir Leonorą „Likimo galioje“, Rachelę Halevy „Žydėje“, Lizą Čaikovskio „Pikų damoje“, Elvyrą Mocarto „Don Žuane“, o 2004-aisiais Zentos vaidmeniu Wagnerio „Skrajojančiame olande“ ji nepaliko abejojančių savo talentu.

Pavasarį atlikėja debiutuos kaip Čio Čio San „Madam Baterflai“.

Tuo tarpu trisdešimt vienerių Aleksandro Antonenko parengtų vaidmenų ir programų, regis pakaktų kone dešimčiai solistų. Dainininkui jau teko bendradarbiauti su Diuseldorfo, Berlyno ir Graco, o taip pat Oslo ir Stokholmo operos teatrais. 2003-aisais jam buvo įteiktas Latvijos muzikinis Grand Prix – taip buvo įvertinti tarptautinio pripažinimo nusipelnę jo pasirodymai daugybėje pasaulio šalių.

Dar šiais metais nepaprastai produktyvaus tenoro laukia vaidmenys garsiajame Londono Covent Garden, karališkoje Oslo operoje, Monte Karlo operoje ir Vienos operos teatre. 2009-aisiais atlikėjas debiutuos bet kurio operos solisto svajone laikomoje Niujorko Metropolitan operoje ir Zalcburgo operos festivalyje.

Gruodžio 26-ąją publika turės galimybę susitikti ir su senaisiais, daugeliui jau pažįstamais Mimi ir Rudolfo vaidmenų atlikėjais Joana Gedmintaite ir Edgaru Montvidu. Šiuo metu Edgaras repetuoja Lenskio vaidmenį vieno žymiausių teatro režisierių Peter Stain pastatyme „Eugenijus Oneginas“, kurio premjera įvyks 2007-ųjų sausio 25 d. Liono operoje (Prancūzija).

Šį sezoną drauge su pavasario spektakliais “Bohemų” skaičius pasieks 17: šeši jau buvo parodyti šį rudenį, penkis žiūrovai pamatys iki šių metų pabaigos, dar šešiuose bus galima apsilankyti pavasarį. Operai tai rekordiškai didelis spektaklių skaičius per vieną sezoną.

Dar šiais metais operos mylėtojai ir „Bohemą“ pamilę žiūrovai galės įsigyti ir specialių atvirukų komplektą su scenomis iš „Bohemos“ spektaklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją