Ketvirtadienio vakare šventė pasiekė ir Lietuvos sostinę. Į Didžiosios Britanijos ambasados kiemą Vilniuje sugužėjo apie keturis šimtus politikų, visuomenės ir meno veikėjų, diplomatų, verslininkų.

Eilė svečių, norėjusių paspausti rankas britų ambasadoriui Jeremy Hillui, jo žmonai Katharine Hill, konsului Brianui Davidsonui, karo atašė pulkininkui leitenantui Peteriui Swansonui ir jo žmonai Diane, nutįso keliolika metrų.

Prezidentas Valdas Adamkus visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Jos Didenybę Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės karalienę Elizabeth II telegrama, bet pats į pobūvį neatvyko.

Paminėti Didžiosios Britanijos monarchės 50-ųjų valdymo metinių į priėmimą ambasadoje atvyko Seimo nariai Vytautas Landsbergis, Kazys Bobelis su žmonomis, politikė Kazimiera Prunskienė, ministrės Vilija Blinkevičiūtė ir Roma Dovydėnienė, kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis, daug kitų žinomų visuomenės veikėjų.

Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas su savo žmona Kristina irgi nepraleido progos pasirodyti visuomenėje. Premjero žmona į priėmimą atvyko rožinių atspalvių dryžuotu švarkeliu trumpomis rankovėmis ir baltomis kelnėmis, avėjo juodus ir baltus lakuotus batelius. K.Brazauskienės galvos nepuošė skrybėlė.

Premjero sveikinimo kalba sulaukė audringų ovacijų. A.Brazauskas palinkėjo, kad pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje penktadienį Anglijos komanda nurungtų brazilus. Bet Vyriausybės vadovo linkėjimai neišsipildė - Brazilijos rinktinė vakar įveikė anglus.

Futbolas buvo ir viena dažniausių svečių pokalbių temų. Po oficialiosios dalies svečiai apgulė vaišėmis nukrautus stalus. Šaltus ir karštus valgius paruošė viešbučio "Radisson SAS Astorija" virėjai.

A.Brazauskas pirmiausia kibo užkąsti šaltųjų patiekalų ir linksmai nusiteikęs žmonai atskleidė nerimo priežastį: "Kad tik nesuplonėčiau". Ponia Kristina - priešingai - lyg bijodama papilnėti nulėkė prie kitos palapinės ieškoti daržovių.