Renginys, kurio pagrindinis akcentas yra naujausia lietuviu ir vokiečių literatūra, vertimai ir teatras, laikoma įžanga į Frankfurto knygų mugę spalio mėnesį, kurioje Lietuva šiemet pakviesta dalyvauti garbės viešnios teisėmis.

Ketvirtus metus vykstančiuose "Lietuviškuose susitikimuose" bus skaitomos naujausių lietuvių ir vokiečių literatūros kūrinių ištraukos, klausytojai bus kviečiami į Lietuvos ir Vokietijos teatro bei muzikos istorijos paskaitas, veiks Frankfurte gyvenančios lietuvių fotografės Ramunės Pigagaitės paroda.

Šiuolaikiniam Lietuvos teatrui Veclare atstovaus Oskaro Koršunovo teatras, kuris parodys Mariaus Ivaškevičiaus pjesę "Malyš", režisuotą paties autoriaus. "Lietuviškus susitikimus", kurie vyks keturias dienas, Veclaro biblioteka rengia kartu su Vokietijos ir Lietuvos literatūros draugija.

Taip pat veiks paroda-forumas, kurioje dalyvaus Vasario 16-osios gimnazija, Marburgo J.H.Herderio institutas, Ofenbacho pramonės ir prekybos rūmai, Lietuvos ekonomikos plėtros agentūra, kelionių biurai, knygų leidyklos ir kitos organizacijos.

Vienintelė Vokietijoje lietuvių naujausią beletristiką leidžianti leidykla "Athena" į šia parodą žada atvežti seriją lietuvių autorių knygų vokiečiųkalba.

Veclaro biblioteka, kaupianti fantastikos literatūrą iš viso pasaulio, ryšius su Lietuva užmezgė 1991 metais. Susitikimai su lietuvių rašytojais, vertėjais, literatūrologais ir bibliotekininkais vyksta kasmet nuo 1993 metų.

Pirmieji "Lietuviški susitikimai" bibliotekoje buvo surengti 1995-aisiais. Šiais renginiais biblioteka siekia populiarinti ne tik lietuvių literatūrą, bet ir patenkinti Lietuvoje augantį susidomėjimą vokiečių rašytojų kūryba.

Nedideliame Veclaro mieste gyveno ir kūrė Johannas Wolfgangas Goethe, miesto ir savo gyvenimo peripetijas įamžinęs knygoje "Jaunojo Verterio kančios".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją