Jo tema „Geltonos kelionės“ supažindins su Freiburgo meno mokyklos dailininkų kūryba, faktais apie pačius autorius, paveikslų siužetais, spalviniu koloritu, rašoma pranešime spaudai.

Čia pat natūraliu būdu (iš kiaušinio trynio ir pigmentų) pasigaminę dažus vaikai ir tėveliai bus mokomi sukurti paveikslą tema „Saulės skrydis“. Toliau užsiėmimai vyks kas šeštadienį tomis pačiomis valandomis.

Programoje iki Naujųjų metų numatyta penketas tokių įvairių temų popiečių. Vaikai gali dalyvauti tik lydimi tėvų.

LDM Meno pažinimo centras jau dešimtmetį kuria ir įgyvendina edukacines programas, kuriomis vaikus ir jaunimą skatina domėtis daile, liaudies menu. Ekskursijose po parodas, teminiuose užsiėmimuose moksleiviai ne tik supažindinami su kūrinių temomis, autorių kūrybos ypatumais.

Atsižvelgdami į bendrojo lavinimo mokyklų dailės, istorijos ir kitų dėstomų dalykų programas, centro specialistai stengiasi pažadinti vaiko sugebėjimus, suteikti žinių, sudominti tėvelius, o gal ir užpildyti jų meno suvokimo spragas. Sukauptas nemažas patyrimas, nes beveik kiekviena stambesnė LDM padaliniuose vykusi meno paroda lydėta jai pritaikytos edukacinės programos. Per metus jose vien Vilniuje esančiuose LDM padaliniuose dalyvauja apie 20.000 moksleivių.

Centras dalyvauja ir tarptautiniuose projektuose, remiamuose SOCRATES Grundtvig 2 fondo. Įsitraukiama į suaugusių švietimo ir meninio ugdymo sritį. Sėkmingai įgyvendinami projektai, skirti negalios žmonėms, bendradarbiaujama su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, Vilniaus kurčiųjų reabilitacijos centru, jų profesinio mokymo centrais.

Renginių ciklo programą pristato ir Lietuvos dailės muziejaus svetainė www.ldm.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją