„Ypatingai svarbu sutvarkyti Šiluvos kampą, nes 2008 metais minėsime 400 metų Marijos apsireiškimo Šiluvoje jubiliejų. Norėtųsi, kad į šventę atvykę maldininkai pamatytų vaizdą kaip Europoje, o ne kaip Afrikoje“, - DELFI sakė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Į minėtą jubiliejų Lietuvos vyskupų konferencija yra pakvietusi ir popiežių Benediktą XVI, tačiau Vatikano valstybės vadovo vizitas – ne tik dvasininkų, bet ir Prezidento, Vyriausybės reikalas.

„Apie tai taip pat kalbėjome šiandieniniame susitikime su premjeru Gediminu Kirkilu“, - sakė Lietuvos vyskupų konferencijos vadovas.

Premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė DELFI patvirtino, kad pagal arkivyskupo siūlymą jau parengtas Vyriausybės nutarimas, kuris bus svarstomas ministrų kabineto posėdyje.

Apie finansinę valstybės paramą Jono Pauliaus II keliui ketvirtadienį nekalbėta. Arkivyskupo teigimu, kol kas sunku pasakyti, kiek pinigų prireiks prieigoms prie šventovių sutvarkyti, mašinų stovėjimo aikštelėms įrengti, pasirūpinti elementariausiais maldininkų buitiniais poreikiais.

„Šiuo metu į Šiluvą iš kitų valstybių atvažiuoja labai daug maldininkų, tačiau net pats miestelis neturi kanalizacijos, tualetų, tad žmonėms reikia bėgti į miškelius. Tokia situacija buvo pateisinama prieš karą, tačiau dabar europiečiams sunkiai suprantama“, - dėl vargingų maldininkų buitinių sąlygų apgailestavo dvasininkas.

Jei vyriausybė pritars siūlymui Jono Pauliaus II kelią skelbti nacionalinės svarbos objektu, arkivyskupo nuomone, į projektą bus lengviau pritraukti verslo, savivaldybių investicijas.

„Su premjeru sutarėme įkurti dvišalę Vyriausybės ir Lietuvos vyskupų konferencijos komisiją, kuri ir spręs, kaip realizuoti šią idėją“, - sakė arkivyskupas S.Tamkevičius, pridurdamas, kad realizuoti sumanymą geriausiu atveju pavyks per 6-8 metus.

Vyskupų konferencijos nuomone, piligriminis kelias tinkamai įamžintų Jono Pauliaus II vardą – ne tik išryškintų šio pontifiko vaidmenį Lietuvos katalikų ir visos šalies gyvenime, bet ir paskatintų Lietuvos bei užsienio tikinčiuosius lankytis minėtose šventovėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją