Dažniausiai „Menų spaustuvėje“ spektaklius žiūrovams pristatanti kompanija yra išmaišiusi ir nemažai pasaulio. Spektaklį „Atviras ratas“ jaunieji aktoriai pristatė ne viename tarptautiniame festivalyje.

Prieš ketverius metus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pradėtas rinkti aktorių kursas, kuris galėtų vaidinti Keistuolių teatre. Per tuos metus gimė bendra aktoriaus Vlado Bagdono, režisieriaus Aido Giniočio ir jų vadovaujamų studentų jaunimui skirto teatro vizija.

„Mes kaip ką tik gimęs kūdikis, kuris mokosi vaikščioti“, - taip vaizdžiai režisierius A. Giniotis apibūdino „Atvirą ratą“, kurį galima būtų apibūdinti ir kaip socialinę, ir kaip edukologinę, ir kaip kultūrinę veiklą.

Improvizacija pagrįstame spektaklyje aktoriai neturi jiems priskirtų vaidmenų, tačiau pasakodami autobiografines istorijas nuolat komunikuoja tarpusavyje ir labai gerai jaučia aplink ratu susėdusių žiūrovų emocijas. Kai kurie žiūrovai, itin įsijautę į spektaklį, netgi nori prisijungti prie aktorių. Kartais jiems tai pavyksta.

Teatro laboratorija save vadinantys aktoriai teigia, kad „išdrįsti kalbėti yra tas pats, kaip išpažinti. Išpažindamas pažįsti save. Per save – kitus. Atvirai kalbėdami apie save kalbame apie savo kartą. Mūsų tikslas – gydyti ir gydytis teatru“.

Teatro laboratorijos sukurtas spektaklis „Atviras ratas“, kurio pagrindą sudaro pačių aktorių autobiografinės improvizacijos, praėjusiais metais pelnė „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią metų spektaklį vaikams ir jaunimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją