Medžio drožėjų stovykla rengiama antrus metus iš eilės. Tautodailininkai Raimundas Puškorius, Feliksas Lukauskas, Adolfas Viluckis, Valerijonas Veitas ir Tadas Šorys išdroš medinius stulpus, kuriais astronominiame kalendoriuje bus pažymėtos Kalėdų, Joninių, Žolinių, Vėlinių šventės ir rudens lygiadienis.

Vėliau astronominiam laikrodžiui bus sukurtos dar kelios kompozicijos iš akmens - vasarą jį papuoš skulptūra "Vėlinės", taip pat skulptūros, skirtos Mindaugo karūnavimo dienai ir Žalgirio mūšiui paminėti.

Pernai muziejaus parke buvo pastatyta šešių metrų aukščio medinė skulptūra, pro kurios iškirstą angą krentantis saulės spindulys pateks ant šiuo metu kuriamų skulptūrų, žyminčių įvairias - senąsias baltų ir dabartines valstybines - šventes.

Visuomenei pristatyti astronominį kalendorių su saulės laikrodžiu buvo ketinta rugpjūčio 10 dieną, švenčiant Dvaro šventę, tačiau dėl finansinių sunkumų šie planai gali žlugti.

Pasak Kretingos muziejaus darbuotojų, iškilus finansiniams sunkumams, projektas gali būti laiku neįgyvendintas. Saulės laikrodžio kūrimą organizavo Kretingos muziejus ir jo klubas "Kretingos krašto ainiai", parėmė rajono savivaldybė bei Kretingos miškų urėdija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją