Atidarymo proga muzikinį performansą atliks paslaptingas garsų virtuozas Juozas Milašius, meninio akcionizmo atstovai iš Estijos, Vilniaus ir Šiaulių, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Jie tik prasitaria, kad vienas iš jų bus Stasys Banifacijus – Ieva.

Iki oficialaus atidarymo, festivalio programą įsiūbuos lapkričio 17 d. Šiaulių dailės galerijoje atidaromi Europos literatūros dienų renginiai, kuriuose dalyvaus Estijos ir Latvijos rašytojai bei gausus būrys tokių žinomų Lietuvos žodžio virtuozų, kaip R. Rastauskas, J. Aputis, V. Jasukaitytė ir kt.

Savo netradiciniais skaitymais literatūrinio teksto erdvę keis ir plėtos poetai A. Spraunius, D. Gintalas, R. Šileika ir kt., audiovizualinė poezija suskambės žodžio, garso ir vaizdo architektūros projekte “Tarp…”.

Arčiausiai literatūrinio teksto „Virus‘o“ festivalyje bus moksliniai ir filosofiniai tarpdisciplininės konferencijos “Siaubas dabar” pranešėjų tekstai. Festivalis garsėja netradicinėmis konferencijomis, tad šiemetinė intelektualų diskusija apie politinio, meninio ir kasdienio siaubo formas, prasmę ir grožį bus itin patraukli anapusybių ir keistenybių tyrinėtojams ir gurmanams.

Tačiau „Virus“ festivalis - tai ne tik painios tekstų vingrybės ir parodos, bet ir šokio plastika. Šiemet bus pristatyta garsiausia Latvijoje O. Žitluchinos šiuolaikinio šokio trupė ir jaunų Lietuvos choreografų Petro Lisausko ir Tautvilo Gurevičiaus monospektaklis „Sankryža“. Vizualinių reginių mėgėjams tarptautinis animacijos meno festivalis ruošia įspūdingą vaikų, eksperimentinės ir suaugusių animacijos meno programą, kuri bus nemokamai rodoma kino teatre “Laikas”.

Multimedijos projektus pristatys M. Dauliūtės ir Th. Jansson‘o duetas iš Švedijos (beje, Marta ruošia ir medijos meno paskaitą) ir jaunieji Šiaulių medijos menininkai.

Visų festivalių metu „Virus‘as“ kryptingai diegia savo stiliaus muziką. Šį kartą tai bus sėkmingai Vilniaus džiazo festivalyje pasirodęs jaunojo Lietuvos džiazo projektas „Magic Mushrooms“, unikalių instrumentų autoriai ir garso virtuozai Andrė Pabarčiūtė, Tomas Dobrovolskis ir Raimondas Sviackevičius, klubinio jaunimo garbinama elektroninės muzikos grupė „Dublicate“ iš Vilniaus.

Šiemet festivalio programą paįvairins alternatyvūs street art‘o vaizdai ir garsai, alternatyvios kultūros renginys bus skirtas pačiai jauniausiai protestuojančio jaunimo auditorijai.

Finaliniame „Virus‘o“ renginyje siautės ekstravagantiškos mados atstovai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, o naktiniame vakarėlyje ritmą diktuos prieš du mėnesius galerijoje savo rafinuotais house garsais publiką iškart užkariavęs Rygos duetas „Mixmasters AG&Raitis“.

Beje, finaliniame renginyje R. Rastauskas ir saksofono virtuozas L. Mockūnas naujos R. Rastausko knygos “metimas” proga nuo madų podiumo auditorijai “mes” savo iššūkį, siurprizus ruošia ir ekstravagantiškieji Reda ir Arūnas Uogintai bei Paulius Arlauskas. Be šių paminėtų renginių bus ir mažesnių „palydovinių“ festivalio vakarėlių, peržiūrų, koncertų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją