1925 metais Niuport Niuse Virdžinijoje gimęs W.Styronas išgarsėjo 1967-ųjų "Neto Ternerio išpažintimi" - istorija apie vergą, kuris prieš Pilietinį karą vadovavo kruvinam ir pražūtingam vergų maištui. Ši knyga buvo išleista per judėjimo už pilietines laisves pakilimą, o kai kas kritikavo ją dėl įžiūrėto rasizmo atspalvio.

Garsiausia jo knyga yra 1979-ųjų "Sofi pasirinkimas" - tragiškas pasakojimas apie Brukline užsimezgusius Holokaustą Lenkijoje išgyvenusios Sofi santykius su rašytoju iš Virdžinijos. Pagal šį romaną pastatytas filmas, kuriame vaidina Meryl Streep, ir opera, kurios premjera JAV įvyko rugsėjį.

Jo pirmajame romane "Nugrimzk į tamsą" (Lie Down in Darkness), kuris pasirodė 1951-aisiais, kai jam buvo 26 metai, pasakojama apie jaunos moters savižudybę po sprogimų Hirošimoje.

1952 metais jis išleido "Ilgą žygį" (The Long March), o 1960-aisiais - romaną "Ir padegė šiuos namus" (Set This House on Fire) apie tris amerikiečius Italijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Vėliau W.Styronas nusprendė, kad jam reikia mesti gerti, ir galiausiai turėjo gerti vaistus dėl nuotaikų kaitos, kuri atsirado atsisakius alkoholio. Šie vaistai sukėlė suicidinę depresiją, todėl rašytojui nuo 1985 gruodžio iki 1986 vasario teko gulėti ligoninėje.

Išėjęs iš ligoninės jis parašė bestseleriu tapusią knygą "Regima tamsa: beprotybės memuarai" (Darkness Visible: A Memoir of Madness, 1990), bet vėliau dar kelis kartus ligoninėje gydėsi depresiją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją