Parodoje eksponuojama Vilniaus dailės akademijos Architektūros ir dizaino fakulteto Kostiumo dizaino katedros studentų ekspozicija, kurią praeitą sekmadienį atidarė Vilniaus mero pavaduotojas Algimantas Vakarinas, VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktorė Giedrė Kabašinskienė ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytoja, dizainerė Jolanta Talaikytė.

Pasak pranešimo spaudai, pasirinkę motyvą „4 kryptys“, VDA studentai pabandė atskleisti naujausius ieškojimus mados srityje. Mados tendencijų ekspozicijoje pristatomi 4 skirtingi stiliai, 4 skirtingi požiūriai į gyvenimo būdą, dabarties ir ateities sintezė. Ekspozicijos atidarymo metu buvo pristatomos kolekcijos, atidarytas mados tendencijų stendas „4 kryptys“.

VDA ekspozicija parodoje veiks dvi savaites, iki lapkričio 5 dienos.

„Entry2006“ – tai 100 dienų trunkanti pasaulinio masto paroda, kurioje eksponuojama 300 skirtingų objektų iš 20 pasaulio šalių. Pagrindinis šios parodos tikslas – atskleisti visuomenei, koks yra dizaino santykis su perspektyva, su naujausiomis technologijomis ir atradimais.

Paroda surengta netradicinėje pramoninėje aplinkoje – iki 1986 metų veikusiame gigantiškame kubo formos anglies plovimo ir rūšiavimo ceche. Čia pat stūkso didžiuliai anglies sandėliai, apie dvidešimtmetį nebenaudojami traukinių bėgiai. Visa ši akimi neaprėpiama teritorija – tai buvusi anglies apdorojimo, rūšiavimo, sandėliavimo ir eksportavimo zona, Vokietijoje vadinama „Zollverein“.

Sustojus gamybai, kurį laiką šie statiniai buvo nenaudojami. Vėliau buvo nuspręsta įgyvendinti šių pramonės objektų konversiją ir juos pritaikyti kultūros tikslams. Nuo 2001 metų Eseno „Zollverein“ yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą.

Planuojama, kad 2010-aisiais Esseno „Zollverein“ taps pagrindiniu Europos kultūros sostinės projekto traukos centru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją